22. februar 2016
Velkommen til Skolen for livet
11. marts 2016

Kæreste børn og voksne på Skolen for Livet

TAK FOR EN RIGTIG FIN OG GOD ÅBEN HUS DAG! Tak for jeres Kæmpe opbakning, Uvurderlige hjælp og Store indsats med at forvandle og promovere skolen den seneste tid. Store kræfter og kærlig opmærksomhed har omdannet vores lokaler til smukke, farverige og funktionelle rum. Der er blevet malet, flyttet rundt, hentet hylder, hængt billeder op, vi har fået ny varm og vidunderlig systue, alle bøger er sat på plads i biblioteket, mosteriet og maleriet er ryddet op, spisekammeret er blevet en lys butik med varer og et rigtigt kasseapparat. På åbent hus dagen lå sprit nye smukke foldere til omdeling og på skolens webadresse toner en professionelt gennemarbejdet pendant op som hjemmeside.

Prøv lige at se den!

Og Dejlige, Kære børn! Tak for alle kagerne! Jeres ihærdige indsats i butikken, tombolaen og cafeen, der var så indbringende, at vi tjente næsten 4000,- kr. til lejrskoletur – eller hvad vi beslutter de skal bruges til? Godt Gået!

aabent-husDet var en Stor fornøjelse at mærke så mange interesserede mennesker på skolen, der summede af kvidrende forårsglæde og handlekraft – selvom det var regnvejrsdag udenfor 🙂

I SIDSTE UGE tegnede vi vores tabeller ind på kort, dekorerede dem og satte de sidste tabelskilte op udenfor. Hver morgen har vi øvet tal og læsning. Nogle er i gang med læseforståelsesopgaver om fagtekster i grafisk tabeller. Vi har haft astronomi og lært om nyopdagede tyngdebølger – Stjerneturen er ikke aflyst, det er vejret, der ikke er med os. Vi må tålmodigt tilpasse os livet under stjernerne og vente på det gode vejr.

Vi har spillet swing, rumba og calypso på trommer, lavet samarbejdslege, yoga og haft fløjte/nodeundervisning. I fredags skulle vi have haft besøg af Birgit, vores tilsynsførende, der desværre blev forhindret af en uendelig motorvejskø. Birgit kommer efter påske. I stedet fik vi besøg af Jade, som vi vitaliserede med håndspålæggelse og en rørende afsked. Jade har dog ikke fundet et sted at bo i Kbh, så hun er i hvert fald også hos os på mandag og så må vi se, hvornår hun får mulighed for at rejse?

Vi hørte historien om den muntre konge, tegnede, skrev og genfortalte den sammen. Til slut evaluerede vi matematikforløbet, alle præsenterede deres tabelstier, løb dem, øvede dem og rundede af i plenum, hvor vi også forberedte vores åbne hus.

I Næste Uge starter vi på TEATER. Vi skal arbejde med opførelsen af historien Prinsen med æselører sammen med Siri fra egnsteatret Cantabile 2. Fortællingen er en Portugisisk folkesaga, der bygger på den græske myte om Kong Midas. Siri har allerede været godt i gang med at forberede vores forløb og mandag morgen starter vi med teaterfortællingen. Vi skal arbejde med Siri hver formiddag hele ugen.

Efter frokost skal vi have:
Mandag – skolemøde,
Tirsdag – trommer, rytme og leg,
Onsdag – musik/matematik,
Torsdag – rengøring
Fredag – fordybelsestime i skrivning.

Ugen bød også på skolens første offentlige foredrag,der  handlede om Natural beekeeping. Ca. 40 mennesker mødte op og hørte Peter Henriksen fortælle om alt det vi kan lære af den lille bi.

Lørdag  d. 2. april skal vi bygge bistader til skolen og til jer, der gerne vil have bier i haven.

Vi Glæder os til at se jer på mandag!

Kærligste Hilsener fra os voksne på skolen

Elvira, Jade, Ami, Sara, Siri, Kaspar og Tina