2. marts 2019
16. marts 2019

Hvornår er vi sunde? Hvordan sætter vi grænser? Hvad betyder familien og venner for vores sundhed? Hvordan får vi børn? Hvordan respekterer vi hinanden og taler ordentlig sammen? Vores projekt i de næste to uger handler om sundhed og trivsel, om seksualitet og om, hvordan vi behandler hinanden. Det handler også om foranderlighed – om at møde nye kammerater og om at inkludere og ekskludere hinanden. Vi er i prøveklaner, der ryster os sammen på nye måder – det er udfordrende for nogle – men, I klarer det rigtig godt og er gode til at sige, hvordan I har det. Vi er heldigvis en lille skole, hvor alle kender alle, både børn og voksne, så vi er ikke langt fra hinanden og det hele handler om at trives, om at få det hele til at hænge sammen og om at skabe et sundt læringsfællesskab.

ØST: Hanne har været sammen med Jer både i morgenbåndet (matematik for Jens) og i projekttimerne. Det har været SÅ hyggeligt!!! I denne periode fortsætter Hanne med matematik og udover, at I hver især arbejder med Jeres bog, skal vi også ’lege’ matematik. I projekttimerne har vi som resten af skolen arbejdet med kroppen, om grænser og haft seksualundervisning. Hvor var I gode til at sige ord på kropsdele og til at stave dem – wow! Vi fik fyldt hele tavlen. I var i ’biografen’ og se ”Sådan får man altså børn” (en tegnefilm af Liller Møller) og I syntes, den var god og så god, at I gerne ville se den igen, og det var der heldigvis lige tid til.

I næste uge skal vi arbejde med trivsel: tillids- og samarbejdsøvelser og massage. Dette supplerer vi med fortælling og tegning med Tina og læsning med Hanne om ”Mis med de blå øjne” af Egon Mathiesen – en skøn roman om en kat, der er anderledes, fordi han har blå øjne, og derfor bliver mobbet. Og måske vi slutter med, at I igen bliver inviteret i ’biografen’ til tegnefilm? Glæd jer! Og hvis billetterne er udsolgt, er vi sikker på, at der er ledige billetter i ugen efter. Og så skal vi selvfølgelig også have musik, hop og spring med Bibi.

I VEST har vi haft dansk i morgenbånd. I projekt har vi fokus på samarbejde og at blive rystet sammen. Vi har fundet den bedste krammer, givet “forlommer” og “baglommer”, konkurreret og snakket om trivsel i klanen. Vi har også sundheds- og seksualundervisning, hvor vi har snakket og skrevet om, hvad der egentlig er sundt og usundt. Vi er i gang med at undersøge og blive klogere på alle mulige ting om grænser, familie og vores krop. Vi arbejder i fællesskab og på computeren under emnet Uge sex – I kan fx selv finde portalen og undersøge videre derhjemme. Her er både film, quiz og oplysninger om emnet. I næste uge skal vi arbejde videre med Uge sex, have fokus på trivsel og lave et oplæg til god kommunikation og trivsel i skolen, som vi voksne på skolen og jeres forældre skal arbejde videre med.

NORD: I matematik har vi kunnet vælge mellem at arbejde i individuelle matematikbøger eller med Geogebra og endnu andre har arbejdet med efterspurgt rugbrødsarbejde fx. klokken eller arealet i en cirkel. Arbejdet med Geogebra har voldt os lidt problemer med at gemme vores arbejde – det er frustrerende. Vi må finde en løsning til næste uge. I næste uge fortsætter vi med samme program som i denne uge.

I projekt har vi samarbejdet, konkurreret og debatteret. Vi har opdaget, at konkurrencer for nogle er sjovt og motiverende og for andre grænseoverskridende og ubehagelig. Vi har også haft seksualundervisning, hvor vi varierer mellem dialog og oplæg om sundhed, pubertet, familie, seksualitet – og individuelt eller i grupper på portalen Uge Sex. Her er både film, quiz og alverdens vilde oplysninger om emnet. Vi har lavet fælles tankekort og i næste uge skal vi arbejde videre med de underemner vi fandt frem til – Tænk fx. gerne over, hvad du vil undersøge og blive klogere på. Det kunne være kønssygdomme, prævention, kønsroller, pubertet, bumser, frigørelse eller ‘skrald i hovedet’ – Luka. Vi skal også debattere os frem til et oplæg om god kommunikation og trivsel, som vi voksne på skolen og jeres forældre skal arbejde videre med.

Projekt i Nord og Vest blev skudt i gang med en workshop fra DSE – DANSKE SKOLEELEVER – DSE’s formål er at arbejde for `Det gode skoleliv’. Vi havde besøg af Carl og Jesper fra DSE og af Jakob, der var med, fordi workshoppen handlede om inklusion – kan du huske, hvad ordet inklusion betyder? Og kan du huske, hvad de fortalte om det at være anderledes og om at få Alle Med? Om fordomme og fakta og om hvordan, I som skoleelever kan få indflydelse på jeres egen skolegang? De vil særligt gerne have jer med til Danske Skoleelevers generalforsamling 5. april, fordi I repræsenterer en lille og anderledes skole. Og I var en dejlig stor flok, der meldte sig. Det er med overnatning, så skolelørdagen d. 6 april kan vi ikke forestille os blive brugt til et bedre formål end det. Mere info kommer snart.

I Krop og bevægelse har vi arbejdet med akrobatik med fokus på fællesskab, tillid og sikkerhed – vi lader billederne fra i mandags tale for sig selv. Det må vi prøve igen. I Næste Uge skal I have Kaspar og Jens, som nu er delt i to, Nord mandag og Vest tirsdag. Musik – Vi øver trommer og bevægelseslege med fokus på sang og samarbejde i både Nord og Vest, som nu er delt i to – Vest mandag og Nord tirsdag.

BOGBUS

Bogbussen lod vente på sig … Den kommer i stedet torsdag i næste uge. Dvs. en uge mere til at få ordnet bibliotekskort. Sedlerne ligger på skænken i spisesalen.

CYKELBANE

Der er givet grønt lys til etablering af en cykelbane ud fra jordbunken på parkeringspladsen mod marken. Cykelmyggene opfordrer derfor til at frede bunken – det betyder: Grav ikke i den! Men glæd jer til tohjulet fart over feltet.

Vi glæder os til at se jer på mandag.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen