10. marts 2019
24. marts 2019

Vi opfordrede jer alle til at deltage i klimastrejken i fredags. Klima handler om vejr og natur. Klimaet er afgørende for om mennesker, dyr og planter har gode eller dårlige livsvilkår. Klimaet inden i os og i fællesskabet kan være sundt eller usundt – ligesom i naturen – og det er netop det, vores projekt handler om. Hvad der sker med ‘klimaet’, når vi taler anklagende ulvesprog til hinanden? Eller omvendt, når vi er kærlige og opmærksomme på os selv og hinanden? Når vi snakker om forskellen på ensomhed og selvoptagethed, drilleri, udelukkelse, grupper og samhørighed? Når vi opdager, hvad der sker med os, hvis vi vil, kan og bevidst vælger at ændre sprog og vaner.

Børns Vilkår skriver “mobning er børnenes problem, men de voksnes ansvar”. Og børnene, der strejkede i fredags, havde bannere, hvor der stod “ Er der en voksen til stede?”. Vi voksne har ansvaret for skabe et sundt klima. Derfor har bestyrelsen inviteret jeres voksne – lærere og forældre – i skole på tirsdag, så det ikke kun er jer, men også vi voksne, der skal drøfte og blive klogere på, hvordan vi kan tage ansvar for klimaet i fællesskabet.

I Øst har vi leget med de ”gode venner” og plusstykker, hvor I skulle finde jeres makker – prøv at forklare, hvad det er for noget (noget med Cooperative Learning/CL…:)), og I har arbejdet flittigt med jeres bøger. I næste uge skal I arbejde med centicubes og prøve at få styr på, hvad tiere og enere er i forskellige tal. Vi har også lavet forskellige samarbejdsøvelser – vi (ja, Hanne måtte jo også danse med, da vi var et ulige antal) har danset appelsindans, leget ”følg John” rundt i huset, en svær tændstikøvelse – prøv den derhjemme og se, om jeres forældre kan? – og mange flere. Vi opdagede, at vi faktisk var rigtig gode sammen med kammerater, som vi måske ikke lige havde troet, at vi kunne sammen med. Og så har vi hver projektdag haft 10 minutters massage – det fortsætter vi med i næste uge. I fortælling har vi hørt historien Den Helbredende Ræv og i rytmik øvede vi os bl.a. på at slå kolbøtter. I Næste Uge tager vi fat på romanen ”Mis med de blå øjne” – vi skal både læse, meddigte, lede efter bestemte ord og ikke mindst samtale om romanen. temaerne er især ”at være anderledes” og ”blive holdt udenfor” .

I Vest har vi leget og lavet samarbejdsøvelser. Vi har set film om forplantning og udforsket alt muligt om kroppen, trivsel, grænser og venskab på ‘kroppeloppen’ og i fællesskabet. Vi har arbejdet med et trivselstræ, holdt pigetrivselsmøde for ‘gamle vest’, hvor vi tog ‘temperaturen’ på vores klanbytteri og venskaber. Vi har også holdt skolemøde, haft musik, engelsk, hørt fortællingen Den Helbredende Ræv og været i haven. I Næste Uge skal vi afrunde vores projekt – men trivslen og klimaet bliver vi ved med at runde.

I Nord har vi arbejdet med sundt – usundt i os selv, med hinanden og i fællesskabet. Vi har holdt trivselsmøde og prøvet at tale ulve – og girafsprog. Vi har lavet samarbejdsøvelser, set film om forplantning og gået i gang med en lille selvstændig opgave med hver vores emne inden for områderne pubertet, familie, seksualitet. I Næste Uge fortsætter vi med vores opgaver og på torsdag kl. 10.00 skal vi se danseforestillingen Det Halve Barn og afholde efterfølgende danseworkshop. Forestillingen handler om at blive voksen – SE vedhæftede fil på nyhedsbrevet.

Klimaet i Hønsegården
Fordi hanerne var for mange, ingen ville have dem og Pivehans, sammen med hønerne, var på stærkt overarbejde, tog vi voksne ansvaret for klimaet i hønsegården – og slagtede hanerne. Nu er der fred, kærlighed og parring istedet for slåskampe – og kyllinger på vej.

Vi Glæder os til at se jer på mandag.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen.