Nangijala
26. marts 2017

Ronja Rovardotter

Kære børn og forældre på Skolen For Livet

Vi klatrer over høje bjerge og vandrer i dybe dale, vi synger og leger på lethedens tage eller mister modet på mørke dage. Et jeg og et du, der til sammen bliver vi, om du vover at række hånden frem – springer over kløften og blive venner med det eller den, du ikke kender.
Dette års teaterstykke bliver skabt i en dialog mellem os – børn, voksne og Astrid Lindgren. Vi har ladet tvivlen og den fælles udforskning få plads. Teater er mange ting, det er ikke kun drømmen om at ende med en perfekt forestilling – vi bliver også klogere på os selv undervejs. Teaterstykket bliver fortsat til i et dialogisk rum, som skaber mulighed for, at vi får en aktiv, innovativ og engageret tilgang til teater og Astrid. På den måde hænger vores tilgang til teater sammen med vores generelle visioner. Vi glæder os over processen og er nu spændte på resultatet.
Lille klan hører fortsat Børnene i Bulderby hver morgen. Vi har skrevet på skrivemaskiner og lavet diktat for hinanden med korte ord og sætninger. Vi har arbejdet i danskbøger og lyttet til Pippihistorie – kan du huske hvad en Spunk er? Vi har også arbejdet med ler og formet figurer fra Emils univers og så har vi selvfølgelig øvet teater.

Praktiske informationer om teater

• Generalprøve onsdag kl. 13.00 – alle er velkomne! Premiere er torsdag kl. 16.30. I må meget gerne lige give en hånd med at rydde op, inden I går hjem.
  • Billetter sælges til 5 kr. stk. for børn og 10 kr. stk. for voksne.
  • Kom i god tid og husk at tage varmt tøj på 🙂
  • Medbring en sund ret til fælles mad og evt. en kage.
  • Alle skuespillere skal øve sig på replikker og sørge for nogenlunde at have kostumer klar til på mandag.
  • Fredag er vi inviteret til at se Møn Friskoles teaterforestilling. Det er kl. 12.15 – ca. 13.00. Vi mangler biler til transport frem og tilbage – I er Velkomne til at se forestillingen og blive i teatrets verden. Giv besked til Kaspar, hvis I har mulighed for at hjælpe med kørsel.

Vores uundværlige Wwoofere knokler for os, de hjælper os i skolen, laver skøn mad hver eneste dag, bygger scene til vores teater, hygger, spiller skak, ordner have og bygninger og leger med børnene i frikvarterene. Neil er så småt ved at gøre sig klar til sin eventyrlige sejltur til Polarcirklen og nye verdensborgere varsler deres ankomst. Husk at give dem et skulderklap i ny og næ.

Hønsene, Hans, Grete og Gyro, har det godt, de er ude i det fri igen. De lægger æg og hilser på os hver morgen med deres hanegal og hønegok. Herunder et link til søndagslytning – et skønt program om fortælling.
Hjernekassen På P1

Vi glæder os til endnu en uge med jer i livets, Astrids og teatrets verden.
God weekend
Kærligst fra alle os voksne på skolen