12. marts 2018
2. april 2018

Vi nærmer os påske og går nu ind i den sidste uge inden påskeferien. Vi skal færdiggøre vores værksteder, fortsætte med at vidensdele og afslutter vores projekt med en tur til København på torsdag. Og så skal vi selvfølgelig fejre påsken, som er en opstandelsesfest. Selv om det fortsat er koldt, meget vådt! Og sneen ikke helt er forsvundet, så varsler det forår. Hønsene er begyndt at lægge æg igen, piletræerne har fået små bløde gæslinger på deres grene og vi glæder os over synet af de første blomster fra haven. Op af jorden er piblet vintergæk, erantis og skud fra krokus, tulipan og påskeliljer. Noget af det, der gemte sig under jorden i vinterens mørke, får atter nyt liv. Ligesom vi selv gør, hver dag, når vi vågner om morgenen efter nattens søvn. Og som i pigernes rituelle dans, der handlede om, at når vi har været ‘helt nede’ i følelsernes mørke, f.ex. at korsfæste (mobbe) eller blive korsfæstet, så erfarer vi noget, vi ikke har prøvet før og får ny viden – en ny begyndelse.

I Sidste Uge arbejdede vi videre i vores projekthold.
Pigerne har arbejdet på en præsentation af et selvvalgt organ/legemsdel og fremlagde flot om hænder, negle og menneskets udvikling. I musiklokalet arbejder vi videre med at forfine sangene Shape of You, samt Havana. Der bliver frigjort mere og mere energi til kroppen, som kommer mere og mere i bevægelse. Det er jo dejligt, når det overordnede emne netop er ”Kroppen”.

På drengeholdet færdiggjorde vi portræt og skriv om vores far. Vi præsenterede vores arbejde og delte vores refleksioner over drengekroppens udvikling og det, at vi selv en dag skal blive far. I musik havde de mindste på drengeholdet en supergo´ samtale om holdspil og om at være opmærksom på de andre. Det er en krævende læringsproces i sig selv, samtidig med at man skal blive dus med diverse musikinstrumenter – et meget komplekst felt. I får lige et citat fra filmen ”Som i Himlen”: ”Musikken er deroppe – kunsten er at få den ned”. – Så deeeeet……!.

Det blandede drenge- og pigehold, de yngste – har haft fuld fart på det sidste skriv- og tegneri i emnet om kroppen hos Michael. Den lille bog, som vi er i gang med, bliver færdig i næste uge. Vi har danset på vores trampedyner, bevæget vores skelet og muskler og hørt en indiansk historie om Den helbredende ræv – der handlede om, hvordan kroppen kan helbredes, når den er syg. Men hvem var det nu, der helbredte hvem? Var det ræven, der helbredte pigen eller pigen, der helbredte ræven?

TORSDAGSTUR
På torsdag skal vi på tur til København. OBS! Vi kører fra skolen kl. 8.15 og er hjemme kl. ca. 16.30. I skal medbringe en turtaske med vand og en god stor madpakke, der giver jer næring nok til hele dagen. Først skal vi på Eksperimentariet og lære endnu mere om kroppen. Når vi har spist vores madpakke, kører vi videre til Glyptoteket og ser de store mytiske menneske/gudeskulpturer. Lige nu har Glyptoteket også en udstilling om Ægypten – I vil få valget på skolemødet mandag, at tage på skattejagt i udstillingen eller at se på byens mennesker og huse fra vandet på kanalrundfart.
Bussen kan samle op og sætte børn af mellem skolen og Bårse. I så fald skal I henvende jer til Kaspar – 5265 6754 – for en sådan aftale. Vi har otte ekstra pladser i bussen, som, for en mindre donation, udbydes til forældre, der har lyst til at tage med. Der udbydes også den herlige opgave at bage en sød, sund kage, som vi kan tage med på tur.

fredag slutter skoledagen efter frokost kl. 12, hvor vi ønsker hinanden God påskeferie. Legeriet fortsætter til kl. 16.00.

WWOOF OG RENGØRING
Vi skal sige på gensyn til Thor, der rejser videre i påskeferien.
Lige nu har vi, for første gang i skolens historie, meget få henvendelser fra wwoofere og det betyder, at Nene og Michelle indtil videre kommer til at stå for alt madlavning, rengøring, vedligehold og hjælp i Legeriet om tirsdagen under lærermøde. Vi har derfor hyret rengøringshjælp to gange om ugen og skriver samtidig – på opfordring fra wwooferne, der ellers står med opgaven – en reminder ud til jer forældre om at huske jeres fredagsrengøring. Vi har indtil nu holdt skolens udgifter på rengøringshjælp nede på nærmest nul. Dette skyldes i høj grad vores frivilliges hjælp, men også vores alle sammens fantastiske fælles fredagsindsats, der efterlader skolen ren og ryddelig til weekenden og klar til den kommende uge.

NÆSTE PROJEKT
Vores projekt efter påskeferien kommer til at handle om historie og Møn. Vi skal bruge historiske spor fra vores lokalområde Møn til at fortælle om fortiden. Det får I meget mere at vide om i næste nyhedsbrev, der kommer i weekenden, inden vi starter igen.

Vi Glæder os til endnu en dejlig uge på vores skole.
Og ønsker jer alle en lys og lystig påskeferie.

Bedste Hilsner fra alle os voksne på skolen

NYT FRA BESTYRELSE OG BYGGERI
Bestyrelsen har været ramt af sygdom og holder først bestyrelsesmøde på mandag. I har derfor nyt fra bestyrelsen til gode. Vi kan dog oplyse jer om, at Helena (Arthurmor), der lige nu er ansat på skolen som arkitekt, knokler løs, sammen med ledelse, bestyrelse, kommune og byggeudvalg, med tilladelser, tegninger, samtaler og projektering af vores nye skole. Hun har tegnet en fantastisk ny bygning, som vi glæder os til at dele med jer efter godkendelse i kommunen. Der går ikke lang tid før vi tager første spadestik til vej, parkering, pileanlæg og byggeri.

TRIVSELSMØDE
Tak for endnu et godt trivselsmøde i ‘mellem’ klan!
Vi glæder os til at se forældre til trivselsmøde i lille klan på onsdag d. 21. marts kl. 18.30.
Kager er Velkomne 🙂

Kærlig hilsen fra ledelse og lærere.