14. marts 2016
27. april 2016

Nyhedsbrev uge 13

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Vi håber I Nyder opstandelsestiden og påskeferien!

Det var en utrolig smuk og poetisk forestilling, der blev fremtryllet i teaterperioden.

Kære børn – I var Helt vildt Seje! I var Så Gode til at samarbejde, flytte ind på teatret og løfte historien sammen med Siri med ideer og forslag. Historiens sceniske billeder, musikken, kostumerne og ikke mindst jeres stilfulde og sikre optræden – Det hele var Så Flot! Det var på mange måder nogle lærerige uger vi havde med Siri. Indimellem vores arbejde på teatret var vi hjemme i vante omgivelser på skolen, her havde vi undervisning i læseforståelse, tromme/rytme, kreativ skrivning og de syv døds synder.

Efter påskeferien starter vi op på et projekt om Bier. Vi skal undersøge alt om biernes verden, deres byer, blomster, honning og historie. Projektet varer i 3 uger, vi skal på ture og får besøg af to gæstelærere undervejs. Bi-ven Peter Henriksen kommer i første uge og fortæller os om Natural Beekeeping og vejleder os i at bygge bistader. Kunstner Kristina Ask kommer gennem hele projektet og underviser i tegning.

Alle dage på nær onsdag, hvor vi har yoga med Camilla, starter vi med morgensang, samling og bevægelse. Derefter er der læse- og matematiktid. Vi skal læse fagbøger om bier, skønlitteratur i selvvalgte bøger og løse læseforståelsesopgaver. I matematik er periodens overskrift Geometri.

Tirsdag starter vi med at møde biernes verden, vi skal smage på forskellig honning, lytte til biernes lyde, se en lille film om bier og undre os sammen. Efter frokost er der trommer med Bibi.

Onsdag er der yoga, oplæg og dialog om Natural Beekeeping med Peter og efter frokost, fløjte med Sofie og matematik med Kaspar.

Torsdag skal vi have tegning med Kristina og påskefortælling med Tina. Lille klan tegning /store klan fortælling – vi bytter over middag.

Fredag tegning /rengøring/havearbejde – med byt over middag.

Lørdag skal vi bygge bistader sammen med Peter og en masse andre folk, der har tilmeldt sig. Vi holder også åbent hus kl. 13- 15, så der bliver mange mennesker på skolen den dag. Vi starter fælles oprydning kl. ca. 15.

• I må gerne medbringe jeres eget penalhus i disse uger og gerne, hvis I har, med vinkelmåler og passer i – Husk at skrive navn på.
  • Vi begynder at være meget udenfor, så HUSK varmt og godt UdeTøj.
  • Vi får praktikanter og nye wwoofere – Tim fra Australien bliver vores nye køkkenchef. Tim har bl.a. haft et gæsthus i Tokyo og er en passioneret kok. Rikke fra Danmark kommer i 10 dage og hjælper i haven. Et andet nordisk sprog vil også blande sig med vores i ugen efter påske –  Jonathan og hans veninde kommer i havepraktik. De er begge fra Norge og studerer på en landbrugsskole, hvor man bl.a. lærer at pløje med hest. Faktisk bliver der et summende mylder ude i haven, for andre lokale hjælpere vil også være at finde derude, alle aktive i den forberedende så- og plantetid, der skal sikrer os lokal, sund og nærende føde til næste år.
  • Efter skoletid er der mulighed for at hygge på skolen, bruge værkstederne eller være i haven sammen med alle arbejdsbierne – vi skal plante posevis af økologiske forårsfrø fra Camilla Plum.
  • Hvis I tog nogle gode teaterbilleder eller film, må I meget gerne sende dem på dropbox, så kan vi klippe en lille film og lægge lidt billeder ud på nettet.

Kære forældre – Husk at læse nyhedsbrev med jeres børn, det er betydningsfuldt og vigtigt, at de ved, hvad der sker på skolen og hvad vi skal lave i løbet af ugen.

Fortsat God Påskeferie. Vi Glæder os til at se jer på tirsdag!

Bedste Hilsner fra alle os voksne på skolen

Jens, Elvira, Bibi, Sofie, Kristina, Camilla, Peter, Tim, Kaspar og Tina