16. marts 2019
30. marts 2019

Dag og nat er nu lige lange, jævnt med halv af hver.
I sidste uge så vi en danseforestilling over en afrikansk myte ‘Det halve barn’ spillet af Amund. En myte, der fortæller hvordan en drengs opvækst, livsrejse og kamp med sit eget fjendebillede beriger ham med selvindsigt – en gave, som han bringer med hjem til fællesskabet. Drengen forstår, at de andre børn også engang havde følt sig halve, forkerte og fokuserede på fejl, som han selv. Indsigtens gave er, at han nu både kan give og modtage accept og kærlighed. Og sikke en festlig samhørighed, der kommer ud af det. En fortælling, som egentlig var tilegnet de ældre børn, men som Amund senere på dagen inviterede alle børnene til at se.

ØST
I matematik har vi leget og spillet kort om at få flest 10-venner og bygget tal med centicubes. Dette gør vi blandt andet også i kommende uge. Vi arbejder med dansk i projekt og fortsætter derfor med matematik i morgenbånd. I PROJEKT har vi hørt, læst og talt om romanen ”Mis med de blå øjne”. I har meddigtet og tegnet ”Landet med de mange mus” og hvad der gemte sig inde i det sorte hul – hvad var det, I mente, der var derinde? Vi har klippet ord ud og sat dem sammen til rigtige sætninger og andre opgaver. I Næste Uge fortsætter vi med romanen. Vi skal blandt andet skrive inde i pindsvinet, hvad det tænker om Mis og lave flere puslesætninger.

VEST
I dansk arbejder vi flittigt og fokuseret i individuelle bøger. Vi arbejder med skrivning, læsning og grammatik. I bevægelse har vi lavet forårsarbejde – bl.a. gravet kartofler op af kulen og ryddet op på Byggeren. I projekt har vi stillet ind på mobning – Hvad er mobning? Er der forskel på drilleri og mobning, mobber drenge og piger forskelligt? Hvilke roller er der i klanen? Vi producerer plakater på livet løs, som skal berige vores medmennesker og gøre dem klogere på mobning. I næste uge fortsætter vi med dansk en uge mere. Og så skal vi vidensdele og evaluere projekt med Sarah.

I denne uge hørte Øst og Vest H.C Andersens fortælling om Nattergalen og malede billeder til.

NORD
I matematik arbejder vi fortsat med individuelle matematikbøger og masser af rugbrødsarbejde. Vi er så heldige, at vi får endnu en uge med matematik i næste uge. Sikke vi skal hygge os med formelsamlinger (også kendt som “djævlens bog”), passer, vinkelmåler, klokken, ligninger ect. I krop og bevægelse fik vi i den grad varmet op, selv idrætslæreren havde svært ved at rejse sig fra sofaen om aftenen. Vi lader igen billederne fra vores akrobatiktime tale sit tydelige sprog. I næste uge skal vi arbejde med opvarmningsprogrammer ledsaget af musik. I skal lave jeres eget program med musik, der passer til øvelserne hastighed. I projekt har vi sat fokus på sproget. Vi har lavet plakater med overskriften “Tal pænt” ledsaget af forskellige opfordringer til vores medmennesker. Og så har vi vidensdelt vores forskellige emner om pubertet, køn, familie, seksualitet, graviditet, grænser og prævention. I Næste Uge skal vi have sprog, musik – nogle i det nye bandrum 🙂 – samt afrunde og evaluere projekt.

TILSYN
På Torsdag får vi besøg af skolens tilsynsførende Birgit Trier.

ASTA
Asta, der har meget langt til skole, skifter til en skole tættere på hjem. Vi skal derfor sige farvel til Asta på næste fredag i frokostpausen og i starten af skolemødet. Vi ønsker Asta og hendes familie masser af held og lykke videre i livet.

KLANER
Næste Uge fortsætter morgenbånd og projekt som de sidste tre uger – sammensætningen af klaner forbliver uændret.

Go weekend til jer alle.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen.