24. marts 2019
7. april 2019

Alt befinder sig mellem knop og udspring. Blomster og farver skyder frem. Endnu mest gul og hvid som et æg indeni før det bliver til kylling. På skolen har hønemors udrugede æg udfoldet et mylder af kyllinger. Vi folder os også ud, bryder ud af skolestuernes vinterhi – tingfinder, opfinder, skaber forårsruller til grøntsagsklubben, dufter hyacint, forsythia og smager blomsterknopper med aroma af marcipan, parfume, kikærte eller viol.
Lyden er kvidrende forår.

I Sidste Uge afsluttede projekt mobning, pubertet og seksualitet.
NÆSTE PROJEKT skal handle om COLUMBIA. Vi tager flyveren på onsdag efter morgenbånd, så husk hat og solbriller 🙂 Vi ved endnu ikke så meget om Columbia, men bare rolig, det kommer vi til. Og I kan være helt trygge! For vores private guide tager imod os, når vi lander i hovedstaden Bogota. Vi farer derfor ikke vild – i første omgang – men hvem ved, hvad der kan ske på en opdagelsesrejse? Især i Colombia. Er det overhovedet for børn? Der er jo både farlige dyr, bander og kriminalitet, jungle, gigantiske byer og stor fattigdom.… Tør I tage med? Lad os passe godt på hinanden!

ØST
I matematik har vi på skift spillet vendespil med 10’er-vennerne, lagt tal i 10’ere og enere med centicubes og arbejdet i bøgerne. Vi fortsætter med matematik i morgenbånd sammen med Jens, da vi fortsat skal både læse og skrive i projekttimerne. Vi har læst, talt, lavet puslesætninger, løst særlige ’Mis med de blå øjne-opgaver’, tegnet og skrevet i livsbøgerne – Vis fx. jeres forældre, hvad I har lavet, når de henter jer i næste uge 🙂 ”Mis med de blå øjne” afslutter vi helt, når vi mødes igen til dansk i morgenbånd.

VEST
I Vest har vi arbejdet super flittigt med danskbøger. De skal nu hvile sig lidt, mens vi træner musklerne i matematik. Vi skal arbejde i individuelle matematikbøger og have fælles fokus på geometri i forskellige opgaver og lege. I Projekt har vi vidensdelt og evalueret. Sikke kloge vi er blevet på mobning, roller i klassen, forskelle på drenge og piger og meget mere. I Torsdags lærte vi om æg. Hvorfor har ægget sin form? Kan man knuse et æg med en hånd? Hvad kom først hønen eller ægget?

NORD
I matematik har vi arbejdet i individuelle matematikbøger og med diverse rugbrøds matematik. I Næste uge skifter vi til dansk, vi skal arbejde med fælles skriveopgaver og i individuelle grammatikbøger. I projekt har vi evalueret og varmet op til næste uges dansk med en skriveopgave – Den grønne dør er åbnet, vi kan lade eventyret begynde.

MANDAG – HAVEDAG FOR ALLE
Det er forår og haven, planterne og dyrene vækkes fra vinteren. Vi skal i haven, vi skal plante, forspire og gøre vores dejlige køkkenhave klar, så den igen i år kan fylde vores maver med dejlig mad. Formiddag: Øst/Vest. Efter frokost: Nord

KLANER
Vi har nu gennemført et projekt med prøveklaner, hvor Syd blev til Vest og enkelte fra Vest blev til Nord. Det medførte personlige rutcheture for nogle børn i starten, men efterhånden er det faldet rigtig fint på plads med nye venskaber og sammenhold. Fagligt, socialt og ift. lærerfordeling fungerer det godt. Vores konklusion og beslutning er derfor, at beholde det, der fungerer. Dvs. et kompromis, hvor vi har:
Tre morgenbåndsklaner: Øst, Syd/Vest og Vest/Nord.
Samt: Tre projektklaner: Øst/Syd, gl. Vest og gl. Nord.

Arbejdsdag Lørdag d. 6. april kl. 9.30 – 14.00
VEL MØDT! VI GLÆDER OS TIL AT SE JER NÆSTE LØRDAG.
Vi starter i salen kl. 9.30 med sang og morgenkaffe/the.
Herefter fordeling af børn og voksne som:
Vinduespudsere
Shelterbyggere og Opryddere på shelterplads og mark
Havearbejdere
Madhold
Vejhulsreperatører
Omlaster opryddere
Påskepyntere og Gækkebrevsklippere/Skrivere
Værkstedsmagere
og
Kostaldsentusiaster

God weekend til jer alle!
HUSK AT KÆMME – LUS!!!!!

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen