30. marts 2019
22. april 2019

Hola Amigos – børn og voksne på Skolen for Livet

I den forgangne uge fløj vi alle til Colombia. Vi steg ombord med boardingpass og havde en rolig flyvetur med kaptajn, stewardesser og oplysninger om destinationen. Da vi ankom til Colombia tog vores glade, solbrillede, spanskplaprende guide imod os og førte os gennem Bogotas larmende bydel til en lille tienda, hvor vi smagte majsbrød og colombiansk kaffe. Herefter mødte vi en Ahuacaindianer, der fortalte os om livet i bjergene, om deres traditioner og balladen om den elskede kokaplante. Til sidst dansede vi på salsateca og så en lille film om indianerne.

Morgenbånd
Øst arbejder fortsat med matematik i morgenbånd, da Colombiaprojektet er tværfagligt med bl.a dansk.

Syd/Vest skal arbejde videre med individuelle matematik og fokus på geometri. Hvordan ser en ligebenet trekant ud, hvor mange grader er den rette vinkel i retvinklet trekant og hvad med den ligesidet trekant?

Vest/Nord har sat godt af i individuelle danskbøger – vi øver sammensatte ord, ordklasser, skrivning, nutids -r, endelser og alt det der grundlæggende, vi skal have styr på det med grammatikken.

Projekt
I Øst/Syd har vi hørt om, læst om og set en lille film om Thaliana, som bor i regnskoven i Colombia, og fredag sluttede vi med at skrive små fine postkort/breve til Thaliana – breve, som vi inden påske sender ind til IBIS/Hele Verden i Skole – og så vil de sørge for at videresende vores breve. Nogle af jer skrev på dansk, andre på engelsk og nogle fik også nogle spanske gloser med. I har også hørt om regnskoven – hvor meget er det nu, det regner i regnskoven? Imellem hvilke to tal? Og hvad svarede det til i liggende børn? – og de forskellige dyr, der lever der. Seks af dyrene skulle I finde rundt om på skolen, alle fandt fem, men den 6. dyrepost var gemt godt :)) I næste uge fortsætter vi med Colombia, regnskoven og regnskovens dyr og vi skal høre/læse og arbejde med historien ”Team S.C.O.R”, der er skrevet specielt til ’Læseraketten’ fra Hele Verden i Skole 2019.

Vest og Nord ruller gennem både Jens og Sarah. Hos Jens handler det om konflikter. Colombias historie har været plaget af konflikt i mange, mange år. Vi tog udgangspunkt i, hvad en konflikt egentlig er lavet af. Dernæst var vi inde over indre konflikter i een selv, mellem to eller flere personer, mellem to lande og endelig et lands indre konflikter. Dette satte vi så i relation til Colombias situation gennem tiderne, uden at gå for meget i dybden. Nu er rammerne sat – nu skal vi til selv gå i dybden med problematikkerne.
Hos Sarah har vi fokus på FN’s verdensmål og geografi. I Vest skal vi arbejde med børn fra forskellige områder i Colombia og se på deres rettigheder, drømme og ønsker for fremtiden. I Nord skal vi sammenligne forholdene i Colombia og Danmark. Hvordan er forholdene for ligestilling mon i Colombia og Danmark? Hvad med befolkningspyramiden og den demografiske transitionsmodel??

Musica
I Musik har vi kastet os over sambaen. Vi lærer dansetrin, rytmer og sambainstrumenter at kende. Det længe ventede bandrum er stillet op og de store er netop gået i gang på de elektriske vridemaskiner. Vi er derfor selvfølgelig noget fortvivlede over Jens’ pludselige pensions-beam og håber, at vi kan skaffe en hurtig og god morgenmusikant og bandafløser. Tirsdagstimerne er delt, så alle har skiftevis samba og band.

Mandag – Havedag for Alle
Vi har været i haven og grave, fjerne ukrudt, finde godt gemte spirekartofler fra kulen, store glemte gulerødder og meget mere. I næste uge skal vi videre med at grave, lægge kartofler og så nye frø.

Bogbus
Vil du læse en god bog i påskeferien? Så find den i Bogbussen på torsdag 🙂
Husk lånekort.

Glansbilledbyttedag
Villa har taget initiativ til en glansbilledbyttedag på mandag i spisefrikvarteret.
Så tag jeres glansbilledmapper med og gør et byttekup.

Kæmpe stort Tusind Tak til jer forældre der bidrog til en flittig og givende arbejds-skoledag!
Fortsat Go weekend og kommende påskeferie til jer alle!

Næste nyhedsbrev kommer sidste weekend i påskeferien.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen