2. april 2018
16. april 2018

Hvad er egentlig forskellen på det vi ved og det vi tror?
Tror du fx, det var som gamle testamente fortæller, en Herre ved navn Gud eller Allah, der skabte jorden og himlen på 7 dage? Blev han træt på den syvende dag eller tror du, at han stadig var frisk? Eller måske var det urkoen Audhumbla, der slikkede stamfaderen frem, som vi har hørt i den nordiske mytologi? Mennesker har til alle tider været nysgerrige og opfundet myter om, hvordan jorden blev skabt. I vores tid kan vi heldigvis selv vælge, hvad vi tror på – næsten.

For vi ved med sikkerhed, at det er helt ufattelig lang tid siden jorden blev skabt – kan du huske hvor mange milliarder af år? Og videnskabsfolkene – dem der har undersøgt det – de siger, at det var et stort brag ud af intet, der skabte jorden. Altså at universet og jorden blev skabt ud af intet ved et Big Bang. Det lyder nærmest ligesom når dyr og mennesker bliver undfanget. Hvor bitte, bitte små usynlige sammensmeltede celler, udvider og formerer sig med lynets hast og ender som et dyr eller menneske med milliarder af celler inde i kroppen – mikrokosmos, ligesom Big Bangs milliarder af stjerner i universet – makrokosmos.
Men findes der mon svar på, hvad der var før Big Bang? Dyr og mennesker har jo fx en far og mor – altså var der noget før undfangelsen – det ved vi i hvert fald fra sidste projektperiode, hvor vi lærte om kroppen og reproduktion.
Men – Hvad tror du egentlig, der kom først?
Frøet eller blomsten? Hønen eller ægget?
Man kan blive helt rundtosset af at regne ud, hvordan tingene hænger sammen.

Rundtossede, det blev vi også da vi kiggede op ad den stejle, kæmpe, hvide kridtklint på vores tur i torsdags. Heldigvis havde vi nogle gode naturvejledere, der også holdt vores blik på de smukke sten, det rene kildevand og fossiler nede på stranden. Kan du huske, hvad nogle af fossilerne hedder og hvad klinten er skabt af?
Det var også nogle fantastiske film vi så – især med de der 3d briller på.

I Næste Uge skal vi lige bevæge os mange milliarder år frem i tiden, helt frem til de første mennesker på jorden. Altså lige lidt efter dinosaurerne, som vi også nåede at høre lidt om i sidste uge. Vi starter med stenalderen – den tid hvor mennesker var klædt i pels, bevægede sig til fods og lavede redskaber af sten.

Tilsyn og bogbus
På torsdag får vi hele to fornemme besøg. Vores tilsynsførende Birgit Trier kommer. Hun besøger os en gang om året, for at se hvordan undervisningen foregår på skolen. Hun har besøgt os før og følger altid med i nyhedsbrevene, hvad vi foretager os. Hun vil meget gerne snakke med nogle forældre efter skole. Vi laver derfor kaffe/the til hygge i Legeri efter kl. 14 og indbyder hermed til at I forældre sætte jer lidt ned og deler jeres oplevelse og syn på børnenes skolegang med Birgit.
Bogbussen kommer også på besøg – så husk bøger og lånerkort.

Forældredag fredag
På fredag er vi lærere væk fra skolen hele dagen og fire forældre har foreløbig meldt sig til den helt fantastiske opgave at varetage undervisningen – Thomas (Arthur-/Axelfar), Stefan (Livfar), Eva (Jeppe-/Davidmor) og Mette (Hugomor).
Flere forældre kan stadig nå at byde ind til både skoletid kl. 8 – 12 og Legeritid kl. 12 -16. Det er madpakkedag og skolefri kl. 12.00.

Go weekend! Vi glæder os til at se jer på mandag.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen

Nyt fra bestyrelsen
Der har løbende været forældre, der har spurgt ind til hvad de kunne hjælpe med i flytteprocessen. Der er nu udsendt nogle mails i forhold til nogle helt konkrete opgaver, der skal løses. Og der vil løbende komme flere. Så hold øje. Og byd ind!!! Vi har brug for alle mands bedste ressourcer!

Kærlig hilsen fra bestyrelsen

Glimt fra ugen der gik gennem Michelles kameralinse