16. april 2017
Show all

Nyhedsbrev Uge 17 - 2017

Kære børn og forældre på Skolen For Livet

Påskelilje, perlehyacint, tulipan, bellis, mælkebøtte, smørblomst og meget mere folder sig ud for fuld flor i haven. Vi fryder os, studerer dem, nyder deres farve, form og duft og lærer deres navne at kende. Vi har sendt transportprojektet med Hugin ud i fremtiden og parkeret det, til vi skal bruge det. Til gengæld har vi botanik og havekundskab. Store og mellem klan har designet haveplaner med blomster, rodfrugter, grøntsager, krydderurter, havegange og naboplanter. Vi har udregnet arealer, sammentømret trærammer til højbede og klargjort den jord, vi skal plante i.

I morgentimerne har vi læsebånd, kreativ skrivning og fordybelse i individuelle grammatik og skrivebøger. I mellemtimerne har vi engelsk, hvor vi arbejder med oversættelse og skriftsprog i beskrivelse af ydre personkarakteristikker. I matematik med individuelle bøger og opgaver. Musiktimerne smelter sammen i dansende reggaesamba og yoga er i denne tid afløst af klangmassage med store buddhistiske syngeskåle, der bringer vores kropsvand i ro og balance.

I næste uge skal vi plante frø i vores haver. Vi skal skabe et lille leksikon med illustrationer og tekst om blomst, grøntsag eller krydderurt. Onsdag og torsdag kommer Gunnar over middag og har havefysik/kemi med hele store klan – dvs. der er ikke fysik mandag. Lille Klan har arbejdet med blomsternavne, finmotoriske blomsterbogstaver i håndværk og plantet græskar og squash til vores fælles have. I dansk har vi hørt to historier, en kinesisk om misundelse og Kejserens nye klæder, som vi har tegnet, øvet ord og skrevet til. I matematik arbejdede vi på forskellige måder med musik, leg og opmærksomhed, individuelle bøger og talforståelse med terninger. I næste uge skal vi begynde at have matematik i nogle af morgentimerne og så er der fortsat rytmik og klangmassage i mellemtimerne og fortælling og håndværk over middag.

Skovtur på fredag
På fredag skal vi alle sammen på tur i Marienborgskoven. Vi skal ud og se hvordan anemonerne dækker skovbunden.
Vi skal tegne og bestemme blomster, bevæge os i landskabet og spise vores medbragte madpakker – ja 🙂 I skal have madpakker og vanddunke med på fredag.

Vi mangler hjælp til kørsel frem og tilbage. Giv besked til Kaspar, hvis du har mulighed for at hjælpe – 52656754.
Vi skal køre fra skolen kl. 9.30 og hentes fra Marienborgskoven kl. 13.00. Er der nogle trafik- og cykelsikre børn, der må cykle til skoven (ca. 4 km), må I meget gerne tage cykler og cykelhjelme med. Vi har et par ekstra cykler på skolen, som kan lånes.

Samtaler
Vi har individuelle målsætningssamtaler med mellem og store klans børn i disse uger. Vi glæder os til at udvide med alle jer forældre til skole/hjem samtaler, der starter op med lille klan på onsdag d. 26. april.

Der er generalforsamling kl. 18.30 i salen på mandag!

Tilsynsrapport
Vedhæftet dette brev er skolens tilsynsrapport for skoleåret 16/17. Læs den endelig.

Wwoof
Vi skal sige hjertelig velkommen til Amy fra England, der kommer på mandag.
Amy skal være hos os i en måned.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen