23. april 2017
Nyhedsbrev uge 19
8. maj 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

“Alle vil udvikling – ingen vil forandring”
Mark Twain

Så er endnu en uge gået på Skolen for Livet. En begivenhedsrig og lærerig uge for alle.
Mælkebøtterne, løgkarsen og tulipanerne blomstrer. I Marienborgskoven oplevede vi skovbunden dækket af et tykt anemonetæppe, vi så de nyudsprungne bøgeblade og lavede elverhatte af skræppeblade. Vi var også på troldejagt og fandt en stor slange med et rødt snegleøje i et lille vandhul. Ja, og så havde vi en forrygende rundboldkamp mellem børn og voksne. Vi røber ikke her hvordan det gik, men lærerne kæmpede så hårdt, at Jens endte med at få en lille fibersprængning.

Inden det blev fredag havde Lille Klan matematik, hvor de kæmpede ”mod” hinanden med et taktisk spil med terninger, hvor det gælder om at få fire på stribe. Derudover har vi snakket om lydbølger: hvorfor kommer der lyd ud af harmonikaen og guitaren. Vi mærkede lyden på guitar-kroppen. Så fandt vi ud af, at man kan få guitaren til at spille, ved at råbe til den i bestemte toner(frekvenser). Vi har også talt sætteløg, delt dem i bunker med 10’ere til 350 stk, som skolen havde fået en bestilling på. Og plukket 500 mælkebøtteblomster, som vi skal bruge til te – de er til tørring i stalden. Vi har også fortalt en historie med tiere, fra 10 til 100. Kan I huske den ? Så har vi hørt og arbejdet danskfagligt med historierne Prinsessen på Ærten og Jack og bønnestagen.

I keramik har vi dekoreret vores arbejder med farver og er snart klart til at brænde vores ting i ovnen. Vi har nydt klangmassage med Tanja, hvor vi arbejder med at identificere vores følelser, give slip, være en del af fællesskabet og huske hvad vi er gode til – mens vi giver massage til hinanden.

Store og Mellemklan har arbejdet videre i deres matematikbøger og lavet et evaluerende opgavesæt, så vi får et billede af deres status. Desuden har vi arbejdet videre med samba-reggaerytmer og dansene dertil. Dette skal munde ud i et mini-optog for Jer, senere dette skoleår. Med Gunnar har visse af eleverne fra store klan og visse fra mellem klan arbejdet med atomkerner, elektroner, samt lavet jordbundsundersøgelser. I morgentimerne arbejder vi med skriftlig fremstilling, kreativ skrivning, egne opgavebøger og læsebånd. Hele skolen har arbejdet videre med at fabrikere og anlægge egne højbede om eftermiddagen.

I engelsk er mellem klan begyndt at lave stamtræer og store klan fået en historie fra de varme lande, nærmere bestemt Lacandon junglen i Mexico, som trækker tråde til vores lejrskole i Sverige. Det kan være I har hørt lidt om det derhjemme?

Næste uge fortsætter haveprojektet.
Lille klan skal have Jens i matematik i morgentimerne. I mellemtimerne, have rytmik tirsdag, klangmassage onsdag og torsdag, fredag arbejde med haveprojektet. Over middag skal de mandag have Anne Sofie som vikar, tirsdag lave ler med Hans Jørgen, og resten af ugen være med Elvira og arbejde i haven.

Mellem og store klan starter dagene med skrive/læsebånd, har sprog tirsdag og haveteori resten af ugen. Over middag er der havefysik mandag og onsdag med Gunnar. Samba og musik tirsdag og havearbejde torsdag.

Fredag slutter vi af med rengøring og oprydning på skolen over middag.

• Tirsdag og torsdag laver Anne Sofie maleværksted i Legeriet, så alle er velkomne til at blive og male. Anne Sofie er selv billedkunstner og maler skønne billeder inspireret af naturen.
  • Onsdag, torsdag og fredag skal alle have madpakker med, som vi spiser i haven.
  • Onsdag og torsdag er der skole/hjem samtaler for både mellem og store klan.

Kærligste forårshilsner fra os voksne på skolen