23. april 2018
Nyhedsbrev uge 19
7. maj 2018

Nyhedsbrev uge 18

Din egen dag er kort, men slægtens lang
Læg ydmygt øret til den rod forneden
årtusind toner op i gråd og sang
mens toppen suser imod Evigheden
Jeppe Åkjær (1866-1930)

Da Tina er på kursus for at lære den græske myte, så vi senere kan få glæde af al dens visdom, må I i denne uge undvære den sædvanlige poetiske tone.

Historie projektet har hele ugen handlet om Middelalderen og der er blevet arbejdet med forskellige vinkler på emnet i de forskellige grupper. Arbejdet med Middelalderen fortsætter i den kommende uge og vi skal bl.a. ud at lede efter spor fra den tid med metaldetektorer.

I lille- og mellem klan startede vi Middelalder forløbet med at få en snak om, hvordan det måtte være at være barn for 600 år siden. Legede de, hvad kunne de lege, og hvad havde de at lege med?

Dette mundede ud i at lave legetøj og udføre lege, som vi måtte formode var muligt på det tidspunkt.
Derefter tog mellemgruppen fat i at stille spørgsmål til Middelalderen: hvad kunne vi tænke os at vide noget om? Det var fx. musik, kæledyr, hvordan snakkede man, magt, våben og tøj.

Vi så billeder, filmklip – og der blev fortalt. Efterhånden kunne vi vinge spørgsmålene af, som vi fik svarene.
Næste uge går vi mere i dybden – ca 35 cm, idet vi med metaldetektorer skal udforske, om der er efterladenskaber fra fordums tid.

Store klan har fortsat deres projektarbejde, hvor de i selvvalgte grupper eller enkeltvis undersøger forskellige emner fra Middelalderen.

Madpakker:
Da vi i den kommende tid skal have gang i køkkenhaven og vi kun har 3 wwoofere p.t, vil der fremover blive dage hvor børnene skal have madpakker med. I den kommende uge bliver det fredag.

Der bliver ikke nedsat betaling, da de 300 kr., I betaler, ikke rækker helt til at dække råvare udgifterne. Selvom det er lykkedes at få wwooferne til at lave mad stort set hver eneste dag i skolens levetid, er det dog langt fra en selvfølgelighed. Fra næste uge kan der blive 2 madpakke dage, som vi melder ud i forbindelse med nyhedsbrevet. Håber det er OK med jer, at vi melder ud forbindelse med nyhedsbrevet? Skulle nogle af jer forældre have lyst til at komme og lave mad en dag, er i meget velkomne!
Husk også at betale madpenge.

Generalforsamling:
I morgen mandag d. 30. april kl. 18.30 er der generalforsamling, så vi regner med at se alle familier repræsenteret. Der skal vælges bestyrelsesmedlemmer og årsregnskab m.m bliver fremlagt. Derudover vil skolens blækvarme tilsynsrapport være tilgængelig.

Vi håber, at der er nogen der bager kager eller på anden vis sørger for noget sødt til at holde blodsukkeret oppe med!

Styregruppe
I torsdags havde styregruppen deres første møde, og de mødes fremover hver torsdag eftermiddag. Der blev aftalt at weekenden d. 26 og 27. maj bliver en arbejdsweekend, hvor alle mødes og vi får taget hul på flytning med mere. Så sæt kryds i kalenderen NU – vi kommer med nærmere info senere. I den kommende uge vil der også blive hængt arbejdsopgaver op på tavlen i entréen. Wwooferne deltager i møderne, der således foregår på engelsk.
Kommende forældre er selvfølgelig også meget velkomne til arbejdsweekend 🙂