28. april 2019
11. maj 2019

Et ordsprog siger, at vi skal være varsom med ønsket,
for det kan være, det går i opfyldelse.
Uvished og håb i `det kan være’ har været skolens følgesvend i fire år. Og sammen med mod, tro, sammentræf, børn og voksne er ønsket om en ny, lille skole med tiden blevet opfyldt og nu formelt indviet.

Tusind TAK for en fin og farverig indvielsesfest.

Hvad stedet vil med os og hvad vi vil med stedet, vil vise sig, men ønskerne i skolestuerne er i hvert fald mange – på skolemødet i fredags ønskede vi fx. både sø og dyrehold – og bare lidt efter, vupti, fik vi et næsehorn.

Vi har også fået en ny lærer, Allan, fra Sværdborg friskole. Han tiltræder i Jens stilling indtil sommerferien. Velkommen til Allan.

Johan og Hanne (Mirafar og -mor) spiller skiftevis til morgensang tirsdag og torsdag. Velkommen til jer begge.

I sidste uge sagde vi farvel til Jens, Enu og Luigi. Og I Næste uge samles alle fire klaner i oprindelige hold igen. Dvs. At vi igen ser Syd på skrift og at enkelte børn fra Vest får en dobbeltperiode dansk. Hanne er kontaktlærer for Sydbørn efter Jens.

I Øst har vi leget ”popcorn”, ”10-kram” og formet tal med vores kroppe og derudover selvfølgelig arbejdet i bøger.

Syd/Øst samlæses indtil sommerferien. I Næste periode skal begge hold have dansk med Tina.

Vest får fornøjelsen af dansk med Hanne. Vi skal have litteraturundervisning og læse billedromanen ”Sprint” af Trine Andersen, som Hanne glæder sig til at præsentere for jer. Vi begynder med forforståelse og taler om romanen undervejs. Derefter er der forskellige opgaver, vi skal arbejde med.

Nord var på oplevelsesrig mandagstur med opmåling af cykelbane og socialt kulinarisk samvær. Banen er nu målt op på egen matrikel med hjælp fra hr. Knold. Morgenbånd byder på matematik og opmåling af cykelbanen og målestoksforhold.

Vi skal lægge KARTOFLER på mandag i haveværksted .

Projekt Colombia

I Øst og Syd er vi godt i gang med vores små fagbøger med dyr fra regnskoven i Colombia. Vi skal arbejde videre med og færdiggøre bøgerne i ugen, der kommer.

Vest og Nord er i fuld sving med læsning og udarbejdelse af tekst om egne emner under de verdensmål, der knytter sig til den tværfaglige røde tråd i projektet – dansk, samfundsfag, demografi og geografi. Vi arbejder på samme vis med fremstilling i næste uge, hvorefter vi skal begynde at vidensdele. I projektværksted har Sambaholdet øvet på livet løs til indvielsen. Madkundskab har forestået indkøb og fremstilling af velsmagende, vegansk colombiansk cocos con snask.

LUS!!! DER ER NYE TILFÆLDE AF LUS! ALLE MAND: KÆM og BEKÆMP!

Vi Glæder os til at se jer på den smukt ryddelige skolegrund og i det indviede halmhus fuld af blomster på mandag.

Kærligste hilsner fra alle os voksne på skolen