30. april 2017
Nyhedsbrev uge 20
14. maj 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Nogle gange slutter ugen næsten før den er begyndt. Det var måske blæsten, den såkaldte Påskeøsten, der fik ugen til at gå så hurtigt? Vi skulle egentligt have været meget i haven, men blev nødt til at krybe i læ i orangeriet og så i potter og bakker i stedet.

Der blev også tid til en god gang oprydning og da vinden løjede af, tog regnen over og så spillede vi brætspil, plantede majs og tegnede, mens vejrguderne sørgede for længe tiltrængt væske til planterne i haven. Torsdag, da blæsten var på sit allerhøjeste hørte nogle af os et brag i haven. Var det flagstangen der knækkede? Nej, det viste sig at være et af havens kæmper, et sikkert hundrede år gammelt æbletræ, der gav op. Træets halvrådne rødder var blevet revet over af den vedvarende vind, og til sidst var der ikke flere kræfter tilbage. Heldigvis var vi alle indenfor da det skete, men da rygtet spredte sig, samledes vi alle på og omkring den væltede kæmpe. Vi lader nu træet ligge i haven og udånde, så vi kan beundre dets mægtighed og begynde at drømme om, hvordan vi kan bruge veddet til smukke træarbejder og, hvis vi er heldige, rækker det os måske æbler for sidste gang, for træet er i blomst og har stadig halvdelen af sine rødder i jorden.

Lille Klan har arbejdet i matematikbog med rigtig god energi i små grupper, der giver god dynamik og arbejdsro. Vi har omplantet tomater, tegnet dem og plantet 500 majsfrø i små nedbrydelige plantepotter. Vi har malet videre på vores keramik med Hans Jørgen og haft klangmassage med Tanja og rytmik med Bibi.

I Mellem og Store Klan har vi arbejdet flittigt i vores  danskbøger og læst af hjertens lyst. Vi har haft havefysik med Gunnar og bygget molekyler af ler. Tanja har været der for sidste gang i denne omgang med sine klangskåle, Bibi og Jens har sørget for rytmer og sambadans. I engelsk har mellem klan arbejdet videre med stamtræer og i store klan blev der debatteret religion. David og Laurits har været i gang med at sammenklippe en film om forrige uges troldejagt i Marienborgskoven, Der har også været lidt tid til skolehaverne, men det meste gik altså som sagt op i blæst.

Torsdag var hele skolen i flexhallen fra morgenstunden og vi nød alle de muligheder for fysisk udfoldelse der var. Parkour, basketball, fodbold og god gammeldags leg rundt i hallen. Vi skal derned igen den 18. maj, og så når vi nok ikke flere gange inden sommerferien, men vender frygteligt tilbage i næste skoleår.

Den næste uge bliver den sidste uge med haveprojektet, selvom det selvfølgelig ikke slutter der. Vi vil fortsat have tid hver uge til at passe og pleje det, der spirer frem. Meget tid i haven bliver der dog ikke, da vi også skal have havefysik, rytmik, skolemøde, engelsk, skrive/læsebånd og på geologitur. Målet er, at vi alle bliver færdige med at så vores haver til.

Husk læsebøger til læsebånd!

Tur til Rytzebæk strand

Torsdag skal vi alle på tur igen. Denne gang til Rytsebæk Strand, hvor formanden for Møns Amatørgeologiske forening Jan Nielsen kommer og gør os klogere på Møns geologi.

Vi har brug for forældre til at køre, så skriv til Jens på 60603107, hvis I har mulighed for at få os bragt frem og tilbage. Vi skal køre fra skolen 9.30 og hentes igen ca. kl. 13.00 – lidt afhængigt af vind og vejr. Alle skal medbringe madpakke og drikkedunk, samt en rygsæk til at samle sten i.

Wwoof nyt

I næste uge skal vi sige hjertelig velkommen til hele tre nye wwoofere.

Daniella – ja! endnu en 🙂 fra USA kom i weekenden og er der mandag morgen. Hun bliver hos os til sommerferien. Memoti fra Japan kommer på onsdag og bliver hos mindst en måned.  Lasse fra Danmark kommer også på onsdag. Han bliver kun hos os en uge og kommer for at knokle i haven.

Vi ses i morgen

Kærligste hilsner fra os voksne på skolen

Kære Forældre

Husk at skrive jer på fredagsrengøring! – denne uge torsdag.

Anne Sofie ved, hvad der mangler at blive gjort og lægger en seddel til jer om ugens afsluttende tjans.

Selvom der nu kommer flere wwoofere, vil vi opfordre til, at I fortsat bakker op om haveprojektet. Wwooferne sætter stor pris på, at de føler sig som en del af noget større og ikke står alene med haven. Udover arbejdet med haven, er der herunder en liste af forskellige arbejdsopgaver, som hermed sendes i udbud. Det er opgaver I kan lave, når I har lyst.

Den eneste rigtig presserende opgave er fjernelse af den store bunke affald ved haven. Der står en stor trailer på skolen, som kan benyttes til formålet.

Opgaver bliver også skrevet på tavlen ved indgangen, og I kan plukke dem derfra 🙂

Tavlen vil løbende blive opdateret med nye opgaver, så hold godt øje med udviklingen og spørg Kaspar om detaljer.

Arbejdsopgaver

• Oprydning af bunke ved have

• Reol til chromebooks

• Reparere borde fra salen