5. maj 2019
18. maj 2019

Ved I, at der snart er NYT KØKKEN? At Maks (Lukafar) er ved at sætte det OP 🙂
Vi håber, det snart er færdigt.

Morgenbånd – matematik og dansk
Øst og Syd har dansk i rumraketten. Vi arbejder i individuelle bøger og læser. I denne periode har vi dansk med Tina og Allan. Vi har hørt en colombiansk skabelsesmyte om hvordan, de første mennesker kom til Jorden. Prøv om du kan huske historien og fortælle den til en, der vil høre den 🙂 Hvorfor kom Kaboi fx. ikke med op fra underverdenen? Og hvad var det, han kunne høre efter hans venner var taget afsted?

I Dansk Vest tog I godt imod billedromanen ”Sprint” – synes, den var god, omend en smule uhyggelig. Vi har talt om indledningen, som hedder – ja, hvad er det nu, man kalder det, når handlingen begynder lige med det samme? Og om slutningen – som er en hvilken slags slutning? Slutninger som kan være smadder irriterende, fordi man selv skal digte videre…:)). Vi er nu gået i gang med de forskellige opgaver og dette fortsætter vi med i næste uge.

I Matematik Nord har vi tegnet vores cykelbane op og arbejdet med målestoksforholdet 1:50. Hvad sker der egentlig, hvis vi har et målestoksforhold, der hedder 50:1? I næste uge skal vi arbejde videre med cykelbanen. Vi skal bl.a. finde ud af, hvor mange trillebøre jord der skal til hvert hop (sorry unger, jeg kan ikke huske navnet).

Havemandag
På mandage, samt i alle sprækker og pauser, er vi alle – unge, gamle, små og store – i haven. Vi luger, planter løg og lægger kartofler i kartoffelrækkerne og dækker dem med ålegræs. I næste uge står den på flere kartofler, løg, biblomster en masse, samt intro til haveplanlægning og sædskifte.
Årsagen til, at der ikke er egne haver i år, er, at der er brug for alles hænder i den fælles have, så vi kan blive selvforsynende med mad næste år. Men da mange har efterspurgt egne haver, opmåler vi et stykke af fælleshaven, som kan fordeles mellem jer børn. Her kan I få jeres eget jordstykke, hvor I frit kan så, plante og fjante, hyppe, luge og passe i den frie skoletid og i skoletiden – efter fælles havearbejde.

Projekt Colombia
I Øst og Syd er vi næsten alle færdige med de små fagbøger om dyr fra regnskoven i Amazonas og dyrene spænder lige fra svalehalesommerfugl til anakondaen og ikke at forglemme verdens farligste dyr: Den lille gulbåndede pilegiftfrø. Prøv at fortælle derhjemme, hvad I kan huske om lige netop jeres dyr. Dette med at fortælle, skal vi også øve på onsdag; der skal vi fortælle hinanden om de forskellige dyr og høre om hvad Vest og Nord har arbejdet med.

I Vest og Nord knokler vi løs og har efterhånden afrundet hver vores præsentation. Vi har kastet om os med verdensmål og sammenligninger med Danmark. I næste uge skal vi alle sammen vidensdele – dvs. fortælle hinanden, hvad vi har undersøgt og arbejdet med.

PÅ Torsdag efter frokost, flyver vi alle sammen hjem til Danmark igen, hvorefter vi skal evaluere – dvs. vi skal snakke om, hvordan vi har haft det i Colombia – hvordan gik turen og har vi lært noget nyt?

FREDAG har vi FRI pga. St. Bededag – er der nogle af jer, der har et bud på, hvorfor vi har det og hvad det mon betyder?

Bogbus
Bogbussen var forbi i torsdags – alle mand var ombord. Nye bøger er lånt og de læste blev afleveret.

Go weekend – Vi Glæder os til at se jer på mandag!

Bedste Hilsner fra alle os voksne på skolen