Nyhedsbrev uge 19

Nyhedsbrev uge 20

Luka underviser i geografi

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Det var lidt en snottet uge der gik. I hvert fald blandt lærerne, der lagde sig på stribe. Heldigvis holdt Elvira sammen på tropperne og nogle forældre trådte til, da der var allermest brug for det. Tak for det!

De fleste af børnenes skolehaver er ved at være sået til og de sidste detaljer skal vi nå i starten af næste uge. Derefter starter vi et nyt projekt, hvor vi skal vende blikket over Atlanterhavet mod det største land i Sydamerika – Brasilien.

I den forgangne uge har mellem- og store klan  startet dagene med at læse og skrive. Havefysikholdet var på Møns Friskole og arbejdede, som lille klan, med fotosyntese, dog noget mere detaljeret i forhold til at beskrive den kemiske proces bag fotosyntesen. Engelsk undervisningen blev dramatisk for de store og mellem klan arbejdede videre med deres stamtræ. Der blev også tid til sambarytmer og skolemøde i ugen der gik.

Anne Sofie og lille klan har lavet små forsøg for at finde ud af, hvordan planter trækker vejret. Tanja har været forbi med sine syngeskåle og haft klangmassage med lille klan for sidste gang i denne omgang. Hans Jørn og børnene lavede små keramikkrukker til at gemme hemmeligheder i og Jens har fortsat sin matematikundervisning i morgentimerne.

Torsdag var vi alle på Rytzebæk Strand, hvor formanden for Møns Amatørgeologiske forening, Jan Nielsen, gik en tur sammen med os og hjalp dem med at identificere sten og fortælle om deres oprindelse. Der blev blandt andet fundet forstenede blæksprutter, søpindsvin og muslinger. Østenvinden var ikke i sit blide hjørne, så turen sluttede lidt tidligere end planlagt. Tilbage på skolen blev der bagt pandekager og sået kål, salat, fennikel og tallerkensmækkere.

Vi vil som sagt afslutte haveprojektet i den kommende uge og vende blikket udad. Torsdag kommer Patrizia, der er herboende brasilianer, og fortæller om sit fædreland. Hun har netop været i Brasilien og har fået syet et brasiliansk flag til os. Det kommer til at vejre i flagstangen mens vi har projekt om Brasilien. Patrizia har også skabt en forbindelse til en brasiliansk skole, der arbejder med capoeira og genbrug. Vi vil tage kontakt til skolen og begynde at udveksle ideer og drømme med dem i løbet af projektet .

Mellem og store klan skal fredag finde et emne fra Brasilien, som de har lyst til at fordybe sig i, og som de kommer til at afslutte med en fremlæggelse.

I ugens løb bliver der også tid til skolemøde og et møde for alle der skal på lejrskole. Der bliver sprogtime, sambaundervisning og onsdag kommer Gunnar igen og udfolder havefysikkens mysterier.

Vi skal byde velkommen til to nye wwoofere – Lasse fra Vendsyssel og Megumi fra Japan. De vil, sammen med Nene, knokle videre i haven og har I lyst, så kom endelig og del glæden med dem!

Pædagogisk dag

Onsdag er der pædagogisk dag for lærerne. Julie, Fransiscomor, vil stå for dagen, der bliver i havens tegn, sammen med wwooferne. Julie brænder for permakultur og vil dele sin store viden med os og sætte os i gang med praktiske opgaver i haven.

• På torsdag starter vi kl. 8.00 i flexhallen.

Vi håber I alle har haft en dejlig lille Storebededagsferie!

Vi glæder os til at se jer i morgen.

Nu må det forår godt snart vise sig fra sin varme side!

Hilsener fra

Alle os voksne på Skolen for Livet

Kæreste forældre

Julie har ansvaret for undervisningen på onsdag, hvor vi lærere holder pædagogisk dag. Der er brug for en ansvarlig forælder mere. Meld tilbage til Kaspar hurtigst muligt.

• Fredag får vi besøg af Carl (6år) og Alma (9 år), der er ved at flytte til Møn, og som leder efter en ny skole.

• Ektor og Ifigeneia fra Grækenland kommer også fredag for at lave en aftale om et langtids wwoofer-ophold.

Bedste Hilsner fra Tina og Kaspar