11. maj 2019
26. maj 2019

Kan I huske en af myterne fra Colombia?
Så prøv at fortælle den til en der gerne vil lytte.

Morgenbånd
I Øst og Syd arbejder vi med egne bøger. Vi læser, skriver og maler til fortællinger.
Vi har Allan og Tina i dansk, da Hanne har litteraturundervisning i Vest.

I Dansk Vest har vi alle læst billedromanen ”Sprint”, som I heldigvis synes var både god og spændende. Vi har besvaret ”de fire litteraturspørgsmål”: Hvad kunne vi godt lide? Hvad kunne vi ikke så godt lide? Hvad undrede vi os over? Hvad mindede historien os om? Vi har givet bogens syv kapitler overskrifter, som vi skrev på posters og hængte op på tavlen, så vi kunne tale om, hvilke overskrifter, der sagde mest. Og vi har lavet forskellige andre relevante opgaver. I Næste Uge skal vi i små grupper ”fryse” forskellige episoder og vi andre skal agere publikum og gætte, hvilke episoder, der er tale om. Vi får hver et billede fra romanen, som vi skal fortælle om – og lave et billede, der skal illustrere det mest spændende/sørgelige/uhyggelige/vigtige sted i romanen. I må selv vælge, hvilken form det skal have – et riv-billede, et maleri, en sort/hvid tegning eller noget helt andet. Og hvis vi når det, skal vi lave små skriveøvelser med begyndelser til vores egen billedroman – med samme begyndelsestype som i ”Sprint” – hvad er det nu, vi har lært, den slags begyndelser hedder? Og slutninger som i ”Sprint” – ja, hvad er det, den slags hedder?.

I Nord fortsætter vi arbejdet i vores individuelle matematikbøger i næste uge.

I Have nyder vi at være ude – vi har fokus på sædskifte og såning.
I engelsk/tysk/spansk arbejder vi i individuelle bøger.
I rytmik/musik øver vi rytmer; chachacha (rock), swing, samspil, lytning, percussion, sang, fløjte og dans. De ældste i holdskift med Johan på elektriske instrumenter i bandrummet – se i øvrigt skolens musikbeskrivelse vedhæftet nyhedsbrevet til indsigt og forståelse for skolens tilgang og opbygning af musikundervisningen.

Projekt Colombia
I Øst og Syd har vi alle lavet fine små fagbøger om dyr fra regnskoven i Colombia, som vi har fortalte hinanden om – nogle også til Nord og Vest. Vi sluttede ugen med at evaluere vores projekt.

I Nord og Vest afsluttede vi Colombia med vidensdeling og evaluering. Sikke kloge vi er blevet på verdensmål, FARC, regnskov, palmeolie, kokain og meget mere. Mandag i næste uge drager vi hjem – mon ikke hellere vi må finde en mere klimavenlig rejsemåde end at flyve? – Verdensmål nr. 16; Klimaindsats.

Næste Projekt
Vi glæder os til skoleårets sidste projekt med jeres helt egne ønsker fra skolemøderne.
Møns Klint for Øst, Syd og Vest med Hanne og Sarah, minus Meera, William, Mira og Maia, som har valgt politik. Vi drager mod Møns Klint onsdag og torsdag – se særskilt mail ang. turen.
Politik og Demokrati for Nord og enkelte fra Vest med Allan og Tina. Tænk så heldige vi er – lige oven i valgkampen! Vi skal undersøge, hvad demokrati egentlig betyder. Vi skal kigge tilbage i historien, hvordan magten har flyttet sig gennem tiden. Og så skal vi selvfølgelig undersøge, hvad de forskellige partier mener om bestemte emner. Måske bliver vi klogere på, hvorfor og hvem vi mener, der skal have magten, hvis vi selv skulle bestemme. Det kan også være, at der er nogle politikere, som får tid til at besøge os og forklare, hvad de mener om dette og hint? Efter valget på grundlovsdag i uge 24 følger vi valgresultatet og slutter af. I Uge 25 er det os, der tager til Møns klint.

Håber I nyder bededagene.
Vi ses på mandag.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen