14. maj 2018
26. maj 2018

Det er weekend og pinsesolen danser. Håber, I danser med og nyder det danske forår, der viser sig fra sin allerbedste side i disse uger. Snart må der dog gerne komme noget regn til køkkenhaven, hvor jorden bliver sværere og sværere at så i.

Store Klan med Michael har i den forløbne ugen mest arbejdet med deres skriverier og nedslag i “nyere tid”. Vi brugte fredag på at genkalde os de sidste ugers rejse gennem den mønske historie og samle vores nytilkomne viden i skriftlig form.

I mellemgruppen med Jens har vi fulgt op på vores udflugt til Thorsvang. Jeg spurgte børnene, hvad der gjorde størst indtryk på dem. Svaret var: Orienteringsløbet og slik (som de vandt)! Vi har siden set klip fra Møn i gamle dage og analyseret det sete. Vi sluttede af med at se 8mm smalfilm fra Jens’ barndom i forrige århundrede. Tøjet, bilerne, legetøjet, frisurerne blev vendt og de fik nogle anekdoter fra den tid, hvor bl.a. tørre tæsk blev delt ud med rund hånd af lærerne!

Lille klan med Thomas har tegnet og arbejdet med forskellige moderne opfindelser fra nyere tid og snakket om, hvad vi har lært og lavet gennem projektperioden med historie.

I Næste Uge skifter vi både periode i dansk/matematik og indleder et nyt projekt på vores nye skole.
Tirsdag bliver en normal tirsdag med rytmik, musik og engelsk. Derefter starter det nye projekt, som løber næsten indtil sommerferien. Tirsdag skal alle vælge sig ind på en af de to grene i vores nye projekt – enten Byggeri med Jens og Thomas eller Naturens Spisekammer med Helle og Michael. Vi starter alle projektdage, som vi plejer, med dansk og matematik og onsdagsgøgl og tager så alle sammen bussen kl. 10.20 til Kostervej 26. Vi er tilbage til skolen senest kl. 14.00. Er der nogle fra lille klan, der skal hentes før, er vi på Kostervej 26.

Madpakker
Hele ugen er madpakkedag, på nær torsdag, hvor holdet Naturens Spisekammer med Helle og Michael står for bespisningen – både formiddagsmad, frokost og en eftermiddagssnack. Vi vender tilbage senere for justering af madpengene.

Bogbus
På torsdag kommer bogbussen ned til vores nye skole – husk derfor at tage jeres bøger og lånerkort med i turtasken.

Nyt fra Byggeriet
Efter det første spadestik i mandags er det gået over stok og sten (lecablok og beton) og der er nu både lavet randfundament og VVS arbejde inde i bygningen. Samtidig er udgravningen til pileanlæggene begyndt og de skulle efter planen blive færdige i næste uge. Vi vil derfor kunne plante pil i anlægget om to uger.
I næste uge bliver der støbt fundamenter til de indvendige vægge og isoleret under hele bygningen.

Go’ pinse! Og på gensyn på tirsdag.
Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen