29. maj 2017
11. juni 2017

Kære børn og forældre på Skolen For Livet

Midt i sommerens syrenduft og varme sol, blev vi endelig beriget med en bifamilie. En dronning havde sat af med en sværm, der landede på en gren i Isaks have. Vores kære fysiklærer Gunnar er heldigvis også bimand, så han flyttede sværmen hjem på gården (i to omgange, da dronningen ikke var med første gang) til et af vores hjemmelavede bihuse. Bifamilien ser ud til at være glade, de har taget deres nye hjem til sig, bygger celler til yngel og honning og flyver flittigt ud og ind af det fine stade.

Inde på skolen har vi også været super flittige. Alle har arbejdet ihærdigt med Brasilienprojektet og sikken en FLOT fremlæggelse/vidensdeling I alle præsterede i fredags. Det er imponerende så mange forskellige emner og fremstillinger I har fundet på – Brasiliens historie i fortælling og billeder, fantasihistorie med faktuelt indhold, den lyserøde delfin, kropsidealer, jaguaren, dyrefortælling, kahoot/faktaquiz – der flyver rundt i skyen og mangler et password for at komme ned ;), lydinstallation, faktabøger og billedfrise af jungle med jungledyr, landkort med portugisisk udtale af Brasiliens nabolande og byen Brasilia i tekst, lego og billeder.

I kan godt bade jer i ros – for hold op! I er nogle seje børn!

Mens lille klan har tegnet jungledyr projekteret op på væggen, skrevet om dyrene, øvet portugisisk udtale og malet jungle, har st. og ml. klan taget et todages førstehjælpskursus til lejrskole og kanoture i Sverige i næste uge.

Os, der bliver hjemme på skolen, ønsker jer en herlig og skøn tur! Vi har til gengæld skolen helt for os selv og har i fællesskab fundet frem til, hvad vi skal spise og hvad vi skal lave. Vi vil have fokus på kammerat- og fællesskab. Tirsdag skal vi bage pizzaer og lege forskellige lege. Onsdag skal vi lave snobrød og pandekager over bål på sheltertur til Fanefjord Skov. Torsdag skal vi spise risengrød og spille på bræt og med bold. Fredag skal vi høre eventyr, på skattejagt og holde fri kl. 12.30.

Sheltertur

På onsdag tager vi på sheltertur til Fanefjord Skov. Vi mødes på skolen kl. 9.00 eller ved skoven kl. 9.30 – Slotshaven, Slotshavevej, Vindebæk, Møn. Vi samles ved indgangsbommen til skoven og vandrer sammen til shelterpladsen.

Hvis du har en snittekniv og sovepose eller dejlige tæpper, så tag det med. Og tøj efter vejret – og håndklæde til fødderne, der gerne må sobbe. Vi overnatter ikke i denne omgang, men bliver på shelterpladsen til kl. 16.00 – Meld til Tina – 61688204 om du kommer til skoven eller på skolen om morgenen og omvendt ved hjemkomst, så vi ved, hvor mange biler vi har brug for begge veje. Vi er hjemme på skolen kl. ca. 16.30.

Glædelig God Pinse til jer alle!

Bedste hilsner fra os voksne på skolen