26. maj 2018
10. juni 2018

Nyhedsbrev uge 23

Aller kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Sikken en fuldstændig enestående, solrig sommertid vi har i Danmark og på Møn lige nu. Vi nærmer os sommerferien med hastige syvmileskridt og går nu ind i den anden sidste uge af vores projekt `ny skole’. Et projekt, hvor vi bevæger os i to verdener og prøver, hvordan det føles, når hverdagen udvider sin faste form og rytme. I den første halvdel af ugen er vi på vores gamle trygge skole og i den anden halvdel, tager vi ned til vores nye skole. På samme vis er rytmen i vores frokost også delt. Nogle dage har vi madpakke med og andre dage spiser vi sammen, som vi plejer.

Håndværkerne har efterhånden også delt sig i små teams, med hver sit “speciale”.

De yngste har forstærket deres halmshelter med et ydre skelet, lagt gulv og fået hamret tag på. Nogle af de store konstruerer ting efter behov, fx savbukke, bænke/stole og arbejdsborde. En blandet gruppe arbejder med træ-shelteren, hvis sokkel nu er samlet og fuldstændig i vater. Snart skal det bygges i højden.

Bålstedet, som er foret med strandsten og ler, er meldt færdigt. Nu skal der tænkes i siddepladser. Fredagen brugte vi på at skrive i livsbog/portfolio. I Næste Uge arbejder vi videre med vores projekter.

Naturens spisekammer har haft en uge med bladtryk, insektfælder, madlavning, bål, røg og masser af varm sol. Onsdag gik med at finde og registrere hvilke planter, vi har ved skolen. Vi lavede bladtryk og skrev navne. Bagefter satte vi insektfælder op, så vi kunne registrere hvilke små-dyr, der drøner rundt i løbet af natten. Torsdag fik vi travlt med at lave mad og servere. Insektfælderne blev samlet ind og tømt. Fredag skrev og tegnede vi indtryk fra ugen og kiggede selvfølgelig på de mange smådyr som var fanget. Næste uge fortsætter vi undersøgelserne i området og skal igen lave lækker mad torsdag.

Madpakker og Grundlovsdag

I næste uge skal vi have Madpakker med onsdag og fredag.

Tirsdag er grundlovsdag og skoledagen slutter kl. 12. Legeriet overtages herefter af forældre og wwoofere – skriv til Kaspar 5265 6754, hvis du kan hjælpe i Legeriet.

Farvel og Goddag

I sidste uge tog vi afsked med Fransisco. Det var et rørende og hurtigt farvel, da Fransisco pludselig fik plads på en skole meget tættere på sin bopæl.

På mandag skal vi til gengæld sige hjertelig velkommen til Liam og hans familie.

Bedste solhilsner fra alle os voksne på skolen