5. juni 2017
20. juni 2017

Kære børn og forældre på Skolen For Livet

Så gik en uge i venskabets og samværets tegn på
lejrskole, sheltertur og hjemme på skolen.

HJEMME
Hjemme har vi hygget os med pizzabagning, lege og sheltertur – hvor vi fandt huler, hørte historier, læste, snittede, legede en masse på stranden og i skoven, bagte pandekager, ristede skumfiduser, lavede snobrød og pølser over bål og grinede under himlen, der heldigvis holdt sig solrig med kun et eneste skybrud.

Vi har efterfølgende tegnet og skrevet om vores oplevelser, hørt eventyret om kong Salomons tro tjener Benaja, der hentede løvemælk til kongen, set filmen Rio og til sidst var vi på skattejagt – I var vildt gode til at få Anne Sofie til at grine, gætte hvad der var i smoothien, finde vej på kortet og arbejde sammen hele vejen til skatten.

SVERIGE
Stemningen var høj og forventningsfuld, da vi drog afsted på skolens allerførste lejrskoletur – til Ellevild i Sverige. Vi havde lånt et lille skovsøhytteparadis, hvor dagene hurtigt blev til nat, med alle de vigtige ting vi havde for. Første eftermiddag gik allermest med at finde den rette soveplads og udforske stedet, mens Jens og Kaspar lavede en svensk vildt gryderet med Elgkød og kantareller. Alle sov vi rundt omkring – i den lille hytte i træet, i fuglekassen, Penthouse sovesalen med hængekøjer, den hyggelige stue og i baghuset.

Onsdag var regnvejrsdag, men det gjorde nu ikke så meget. Saunaen blev fyret godt op og der var en livlig trafik dagen lang mellem den og Store Algunen – søen vi boede ved. Madlavning, vandhentning, opvask og toiletbesøg tog også en masse god tid, da faciliteterne var små og udfordrende. Der blev hængt en presenning op over bålpladsen, så vi kunne sidde og snitte i tørvejr. Vi sluttede dagen med Asshole (kortspil) og en masse vidunderlige snakke ved bålet og i sovesalen.

Torsdag sov vi længe og efter brunch, sang vi en masse sange i den lille stue til regnen holdt op. Kanoer og kajak kom i vandet, der blev fisket, leget i det rene søvand og fundet skatte på bunden af søen. Vi sluttede dagen af ved bålet med pølser, snobrød og skumfiduser, inden vi alle, godt trætte, fandt vores sengepladser.

Fredag ryddede vi op og tog afsked med den lille svenske oase, før vi atter vendte hjem til Møn.

ÅBENT HUS og AFSLUTNINGSFEST
Vi afslutter hele vores brasiliens projekt på lørdag, hvor vi har skoledag og fest. Festudvalget har planlagt et herligt program – se den fine indbydelse! Vi starter kl. 13 og afslutter i den lyse aften, når vi ikke kan mere. I er alle velkomne til at tage telt med og sove på skolen med børnene. Vi glæder os til at dele og feste med jer alle sammen.

Inden festen starter slår vi dørene op kl. 11 -13 for nysgerrige forældre, børn og lærere i et åbent hus arrangement.

WWooFERS
I sidste uge sagde vi hjertelig velkommen til Luke fra USA og Victor fra Spanien. De er begge unge mænd med stærke muskler og glade smil. Victor er i landbrugspraktik. De bliver hos os sommeren over og knokler allerede i haven, der for alvor nu spirer og gror med masser af sunde lækre grønne sager.

På onsdag får vi en hemmelig gæst til frokost … 😉

Bedste Hilsner fra alle os voksne på skolen