Nyhedsbrev uge 23
3. juni 2018
18. juni 2018

Vi går nu ind i sidste normale projektuge i dette skoleår. Meeen helt normal er den alligevel ikke, for vi bevæger os fortsat i overgangen mellem de to verdener – gammel og ny skole. Det er efterhånden blevet rutine at tage bussen og kære børn – I er blevet vildt seje til begå jer i trafikken og det er i det hele taget på alle måder en fornøjelse at rejse sammen med jer.

Håndværkerne

I Uge tre hos “håndværkerne” er de yngste ved at være færdige med deres halmbaserede shelter. Der er blevet hamret og hamret og hvis shelteret kan holde til vægten af de forbrugte søm, kan det holde til alt!
De store laver bænke til det færdige bålsted. Nogle er gået i gang med en skaterbane, andre er i gang med at forfine arbejdsborde og værktøjsopbevaringssted. Det store shelter er begyndt at vokse i højden. Vi tror det bliver Danmarks højeste shelter…..!

Naturens spisekammer
Tiden flyver afsted for natur & mad-gruppen, der stadig er optaget af at finde de mest almindelige planter på grunden ved den nye skole. Igen har vi lavet plantemad, der efter sigende smagte ret godt. Denne gang blev der serveret af Hugo, Enu og Luigi. Maden har endnu ikke haft det store indhold af planter fra matriklen, men det kommer den til næste gang. Rigtig meget jord er jo blevet vendt rundt og det er noget som den lille velsmagende ukrudtsplante “Hvidmelet gåsefod” synes om. Den er mindst lige så sund som Quinoa, som den også er beslægtet med. Den har et proteinindhold på 22%, så det er måske en idé at eksportere “gåsefødder” i stedet for svin. Der kommer Gåsefod i salaten næste uge. I naturgruppen har vi kigget planter og dyr, men forsøger os nu også som svampedyrkere, idet vi har tilført “mycelie” fra Østershatte til en halmballe. Nu skal vi så følge svampenes udvikling fremover.

Wwoofers

Nye wwoofere er ankommet til skolen – det velkendte makkerpar Sebastian og Rudolfo. Vi glæder os til at byde dem velkomne igen og ser frem til, at der måske igen bliver holdt lidt ekstra dejlig orden i køkken og Legeri.
Vi skal samtidig sige farvel til Angela, der rejser tilbage til Canada på tirsdag.

Lørdag d. 16 juni er der Sommerfest – Se tidligere omdelte Indbydelse!
Vi mødes på skolen kl. 15.30 med hver en ret til fælles festbord.
Og for de friske kl. 12.30 i Stege til Rødkilde Højskoles gadeteater.
Forældre der vil overnatte med børnene på skolen – meld straks tilbage her på mail eller til Tina 6168 8204. Vi Glæder os til at feste med jer alle sammen – og hold da op, hvor vi fortjener det!

Det er utrolige mirakler, der sker i flytteprocessen. Den nye skole summer af hjælpere. Det er som den myretue, vi så en dag til morgensamling. En kollektiv indsats af helt ufattelig karakter, der gør, at skolen kan flytte og overleve. Lige nu befinder vi os midt i den kæmpe kraftanstrengelse, vi har drømt og talt så meget om. Det er NU, det sker! Det er NU, vi forandrer, forbereder, udmattes, udfordres og løfter et kæmpe tungt læs for børnene og vores fælles skoles fremtid. Det er NU, vi skal være vise, tålmodige, overbærende, hjælpsomme og skiftes til at tage fat, hvor det er nødvendigt – i alle gøremål, vores egen træthed og hinandens hænder i samhørighed, sang og dans.

Alt det bedste fra os voksne på skolen