10. juni 2018
6. juli 2018

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Eventyret er i os selv
Og der er plads til mange endnu
Nogle ender lykkeligt
og andre gør hjerterne bange
Men kærligheden er det hele værd,
den kan ikke forklares og ikke forstås,
den findes, den er her

Uden kærlighed og eventyr, magi og mirakler havde vi ikke vores lille skole på Tranemosegård. Her smittes vi af duftende roser og blomsterflor, havbrise og lyden af vind i gamle træer, plæner i små oaser, leg, glæde, kriblekrabledyr, høner med hane, fine stuer, trommer, bøger, kridttavler og gamle historier om livet engang. Ifølge paragraffer, statistikker og Friskoleforeningen, så findes I ikke – kære børn og forældre! I vandkantsdanmark vil stort set ingen af jer melde børn ind i en lille nystartet gårdskole med det værdigrundlag SFL bygger på. Både tilslutning og økonomi – Glem det! Men I er her jo!? Og vi lever og afslutter nu tredje skoleår, vi bygger, skal flytte, vi vokser og skal ansætte flere lærere og huhej hvor det går – Skolen starter, trods alle odds, på sit fjerde år den 13. august. Vi har ikke kun lært at gå – vi kan hoppe, springe, løbe, danse og stoppe, sanse, stille lytte til hvad livet vil med os … !
Håb og kærlighed har åbenbart i dette tilfælde mere kraft end tal og statistikker og kan virkelig hverken forklares eller forstås – Kun måske, hvis vi tilføjer ord som længsel, rigdom, vilje og tilfældigheder.

Tak til Tranemosegård, Bettina for din gavmildhed, til Krista og Steffen for jeres fine engagement, tro og økonomiske opbakning, for alle I frivilliges arbejde og talrige tungetaler, børnenes glæde, forældres mod, bestyrelse og læreres vilje til at ville noget andet og større med vores liv, børn og natur. Tak Mette Folmer! For din styrke og evne til gang på gang at jonglere med sandheden, hjælpe os når vi farer vild og altid, midt i kaos, mildt og klarsynet lede os tilbage til pollenstien, hvor skønhed og godhed gror til gavn for os selv, vores næste, fællesskabet og børnene. Uden dig var vi druknet!

Tak også for en dejlig sommerfest med fredelige blide toner fra harmonika og himmelvåde regndråber, gøgl med stylter, ethjulet cykel, snurrende tallerkner, ledløse piger i spagat, på rulleskøjter, i dans og voksne på glatis. Tak for mageløs mad, møder, mild snak, samvær og boblevand i kopper, for VM vildskab og varme og opredninger til natten med gode venner – Tak for at det hele kan lade sig gøre i både hverdagstøj, arbejdstøj og festtøj!

OG NU TIL UGEN DER GAK ….
Naturens spisekammer
Sikken uge, og sikken varme. Hyldeblomsterne var super hurtigt modne og vi havde nær ikke nået at høste af dem. Til gengæld fik vi smagt på hvidmelet gåsefod, som der er masser af. Ærte-bælge og blomster smagte så fantastisk, at det holdt hårdt med at få samlet til frokosten dagen efter. Torsdagsfrokosten blev sammensat af de høstede “gåsefødder” og ærter, samt forskelligt købegrønt. Kort efter frokost var vi til rejsegilde hos byggeholdet. Krydderurtebedet blev hakket af drengene og Asta plantede timian og såede salvie. Nogen var på inspirationstur i Stege Middelalderhave. Næste uge skal vi have lavet vores mapper færdige med skriv, tegninger og pressede blade.

Håndværkerne
Ja- så er det slut for denne omgang ved bålpladsen. Danmarks højeste shelter står nu med strøer og spær, klar til at blive færdiggjort efter ferien. Vi holdt rejsegilde med Helles hjemmebagte rabarberkage med masser af flødeskum og økosodavand. Robin havde vupti fremtryllet en blomsterkrans, som blev hængt op i shelteret til lejligheden. De yngste har lavet indgang til deres halmshelter og lagt halmpuder derind. De har råhygget og spist madpakker derinde. Skatergruppen er næsten færdige med deres skaterplatform. Senere skal der monteres ting derpå, så man kan “slide” osv. Det har været 4 gode uger med supervejr og go’ stemning.

Næste og Sidste Uge i år står i afslutning, nedpakning og evalueringens tegn.
Mandag starter med projektskriv, skolemøde med forskellige ministermedister undersøgelser og så skal valgfrie værksteder afsluttes – film fortsætter til næste år.
Tirsdag starter igen med projektskriv og opsamling, herefter rytmik for de yngste og musik resten af dagen for The SunglassGirls, nogle skal pakke ned, andre skal finde egnet koncertsted til sidste skoledag. Over middag musik med Bibi og Jens – resten pakker ned – Tak for alle flyttekasserne :)! – Vi skal bruge mange mange mange.
Onsdag: Alle deltager i Store Årshjuls Projekt- og Hverdagsevaluering.
Torsdag: Er der – efter ønske fra jer børn – valgfri dansk eller matematik i morgentimen, herefter er dagen som tirsdag: nogle øver rytmik og musik med Jens, Tina og Bibi, andre pakker ned.
Fredag: Er børneønskedag! Mange ting blev ønsket og det blev dagen, hvor I selv bestemmer der vandt – Dagen med fri leg, vandkamp, soppebadetur, gøgl, dansk/matematik – Lige hvad I har lyst til! Kl. 12. 30 samles vi til farvelkoncert og synger sommerferiesang – ALLE er VELKOMNE!
Madpakkedage: Onsdag og torsdag 🙂 – husk mad til hele dagen.

Mandag skal vi sige farvel til Michele og fredag skal vi sige farvel til Viggo, Anna og deres familier – Vi ønsker jer alt det bedste i jeres nye livskapitel.

Vi Glæder os til at se jer på mandag – den sidste uge i skolens tredje år!

Eventyrlige kærlighedshilsner fra alle os voksne på skolen