6. januar 2019
25. januar 2019

Drømte mig en drøm i nat, om silke og ærlig pæl
bar en dragt så let og glat, i solfaldets strålevæld
Nu vågner den lyse morgen

Hver eneste morgen vågner vi til dagens lys og en helt anden jordisk virkelighed end den, vi oplever i nattedrømme. Årstiden er mørk og på en måde også en slags tidlig årstids morgen. Kan I huske, hvordan vores drømmesøvn er om natten? Hvordan vi gennem natten skifter mellem let søvn uden drømme og dyb søvn med drømme. Hvordan de dybe drømmesøvne bliver længere og længere, så vi om morgenen ofte har haft en lang, fantastisk, eventyrlige drøm i helt op til en time.

Poul Dissing synger i en Benny Andersen sang ‘Natten viser os i drømme, hvad vi skal undgå og hvad vi skal stile efter … Jeg drømte jeg cyklede på månen, jeg kunne tydeligt se min cykel deroppe ..’. Og efter ugens dyk ind i drømmenes verden opdager vi, at Bennys ord ikke er helt tossede. For det er sandt, at drømme altid vil os noget – spørgsmålet er bare: Hvad de vil os? Hvordan skal Benny flette en cykeltur på månen sammen med hans eget liv? Det ved vist kun han. Vi bliver langsomt klogere på vores egne drømmebilleder – men kan du huske dem? Det kræver træning.

I Øst arbejder vi i vores individuelle matematikbøger og leger matematiklege.
I Syd er vi igen begyndt på dansk og opbygningen er: 1. Læsning 2. De 120 ord 3. Valgfrit individuelt arbejde. Denne gang er opgaverne med de 120 ord blandt andet forskellige spil med terninger.
I SydØst har vi hørt fortællingen Hyrdens drøm, tegnet til den og snakket om drømmebilleder. Vi har danset, sunget, trommet og arbejdet med følelser. Ofte opstår vores drømme ud fra det, vi føler og oplever i løbet af dagen. I denne uge har vi talt om Wow- og ØV-følelser, tegnet og fortalt om, hvad der fx. gør os glade, kede af det, vrede og bange. Vi har også tegnet, hvor på kroppen de forskellige følelser ”sidder”. Vi læser ”Garmanns gade” af Stian Hole og snakker om Garmanns tanker og følelser. I Næste Uge skal vi høre flere fortællinger om drømme, vi skal også tegne og synge om drømme og arbejde videre med følelser.

I Nord og Vest har vi matematik i første del af ugen. Vi arbejder i individuelle matematikbøger og divisionskompendier. Og så bliver vi ikke kun kloge på åndens flyvskhed i projekt, men også på den krop vores bevidsthed bor i, når vi har om bevægeapparatet i mandagsværksted. I musik er vi ved at forme musiktimerne i en variation af fælles undervisning og valgfri holddeling med percussion, dans og kor under fælles projekttema.

I projekt er vi sendt afsted på en rejse, der handler om drømme, masker og ritualer – guidet af gæstelærer Randi. Efter at have snakket om masker, deres funktion, oprindelsesland og udseende, samt hvordan man i- og afklæder sig masker, er vi begyndt at bygge vores egne masker ud fra et drømmevæsen/syn, som vi mødte i en drømmerejse. Vi er nået til at lægge papmache oven på den lerform, vi hver især har lavet. Og så er vi gået i gang med at skabe et museum af verdensmasker. Har du en maske fra et sted i verden? Så tag den med til vores museum, hvor den får tilføjet tekst og historie og bliver udstillet. I Næste Uge fortsætter vi med drømme og maskemageriet.

Bogbus
Bogbussen kommer på torsdag i anden skoletid. Husk lånerkort og byttebøger.

Vi Glæder os til at se jer på mandag.

Kærlig hilsen fra alle os voksne på skolen