8. januar 2017
22. januar 2017

Kære børn og forældre på Skolen For Livet

I den forgangne uge har vi befundet os på en øde ø, hvor vi, sammen med vores skibbrudne venner, har kæmpet for at overleve. Det kræver forestilling, leveregler og håndværksmæssig snilde at skabe et liv, hvor alle arbejder med at udforske, bygge husly og skaffe føde. Selv om vores øde øer var fantasi, så er forestillingen ikke langt fra vores eget virkelige liv. Vi befinder os på en måde også på en øde ø, hvor vi skal samarbejde og tage stilling til, hvordan vi lever og overlever sammen nu og i fremtiden.
Heldigvis blev vi bragt tilbage i god behold fra vores robinsonade, men det simple liv og eventyret på øen sad stadig som et savn i kroppen på de fleste efter hjemkomst. Det hele blev meget livagtig, da vi til sidst fulgte en anden ægte Robinson Crusoe i filmen Cast away.

Under forløbet med Robinsonade har vi tegnet kort, skrevet dagbog og arbejdet med fantasi og forestilling. Det har vi også på danskholdet, her bygger vi figurer op i stikordsform – helte, modstandere og hjælpere, og giver dem liv og muligheder i et billedunivers bygget op over en handlingsbro med eventyrregler. Vi læser actionfantasy og øver håndskrivning.

Matematikholdet arbejder derudaf i matematikbøger, i syning har vi fremstillet yogabriller, bandene har samspil på både trommer, percussion og instrumenter. Haveholdet har samlet otte sække affald på stranden efter oversvømmelsen, fundet dyreknogler/kranier og en meget spændende flaskepost, som vi nu prøver at opspore herkomsten af ved hjælp af detektivarbejde. Vi strækker os, bevæger os, leger, synger og spiser god mad hver eneste dag.

Lille klan har arbejdet med vokalen ø, danskbog, skrivning og tegning. Vi har læst om Robinson Crusoe og Fredags bedrifter på en øde ø, tegnet til historien og talt om nye ord. Vi har skabt øer, palmer og dyr af ler og malet dem i smukke farver. Vi har også haft syning, rytmik, dans og origami. I Næste Uge skal vi arbejde med den sidste vokal i alfabetet – Å. Husk Å-ting til Å – værksted.

I Næste Uge skal vi evaluere Robinsonaden. De første tre dage ligner skemaet det foregående. Torsdag og fredag bliver lidt anderledes. Her skal vi lærere på arbejdscamp med planlægning af projektuger frem til sommerferien. Dagene er tilrettelagt med wwoofere, forældre og gæstelærere. Hvordan de præcis bliver for hver enkelt af jer, får vi styr på til skolemødet på mandag, hvor I alle skal skrive jeres helt eget skema. Lærerne er væk fire dage i alt – torsdag, fredag i uge 3 og mandag, tirsdag i uge 4.
Vi hænger et detaljeret skema op i entreen, når dagene er helt på plads.
Fredag har alle børn fri efter frokost kl. 12,00. Herefter er der SFO/Legeri.

God Weekend – Vi glæder os til at se jer på mandag!
Kærligste hilsner fra os voksne på skolen.

Kære forældre og gæster

Parkering
Når I kører ind på gården, skal I køre meget langsomt ind ad indkørslen og parkere jeres biler til venstre – ikke højre! på parkeringspladsen. Kør så langt ind på pladsen med bilnæsen mod træerne I kan komme. Brug hele parkeringspladsen og undgå at spærre vejen i indkørslen, så andre ikke kan komme ud og ind. Vores godkendte parkeringsplads ligger i en lomme parallelt med indkørslen, det er den I skal dreje ind på og hver dag anvende til parkering.

Madpenge
Kære forældre – Husk at putte madpenge i postkassen.

Livsberigende kommunikation
Til juleafslutningen uddelte vi julegaver til forældre og venner. En lille bog om livsberigende kommunikation. Fik du ikke bogen, skal du endelig tage en! De står på kommoden i entreen.
God Læsning!
Og weekend 🙂