6. januar 2018
22. januar 2018

Så er vi i gang igen efter en lang og dejlig juleferie. Der er er allerede sket en hel masse. Vi har talt om livets veje og om hvordan forandringer kan ændre vores liv. Vi har tegnet de store forandringer i vores eget liv og hørt fortællingen om paradisæblet – om hvor magisk det kan blive, hvis vi deler ud af noget, der er vores eget. Vi har også fundet ud af, hvad en Strandløber er for en finurlig fugl. Hvad der kigger op af sandbunden, når bølgerne skyller over kysten, hvordan gummistøvler kan forsvinde fuldstændig i mudder og vand forandre sig fra sumpet sø til frossen skøjtebane.

Vi fylder os med fri luft, vinterglæde og håndens værksteder.

Lydlaboratorie og musik
Har gennemgået alt det “skrald” I er kommet med. Vi har slået, pustet og rystet det, og analyseret lydene. Torsdag forsøgte vi at lave nogle “fluer”! Det skulle have lydt som en fluesværm – meeeen – der kom ikke megen lyd ud af det. Til gengæld var klarinetter lavet at sugerør en succes. Vi optager alle lydene til senere brug.

Byg
Har et 6 meter højt tårn som målsætning for vores arbejde. Opgaven har lydt på at lave et tårn eller hule med et lille gulv over jorden, op til 6 meter. Vi er startet med at lave modeller af forskellige ideer til konstruktioner, hvilket meget hurtigt resulterede i meget forskellige løsninger. Modellerne bliver lavet med tynde pinde og limpistol. Hurtigt fandt vi ud af, at det handler om sikkerhed og afstivning, så tingene ikke vælter. Undervejs kommer der andre ideer til; hejseværk til ting og sager, stiger, opbevaring af brænde, gelændere og spørgsmål som – hvordan skal man tænde ild til mad i et tårn lavet af træ??

Som en del af forberedelsen til tårnbygningen har vi øvet på 3 forskellige knob/besnøringer; tømmerstik, dobbelt-halvstik og alm. vinkelbesnøring. Så nu mangler vi kommende små pionér-eksperter kun krydsbesnøring og lidt bindeteknik til gulvrafterne. Stille og roligt arbejder vi frem mod målet. Det eneste der mangler, er øvelse og mere øvelse …..og erfaring med de udfordringer materialerne giver.

Gruppen er enormt engageret og vil helst bare bygge nu og her. Det er dejligt at se den opfindsomhed og evne til at skabe undervejs. Det bliver spændende at følge opbygningen og se idéerne tage form de næste par uger.

Håndarbejde
Vi syr bl.a. efter inspiration fra dyrebøger. Nogle har allerede færdiggjort søde, små dyr og andre er i gang. Der er også gang i gammeldavs gulvklude, som forhåbentligt bliver til puder inden projektet er slut. Vi arbejder også med nålefilt, men nålene er nogle værre drillenåle, der brækker så let. I næste uge skal vi også prøve at lave garn med karter og uld. Det er kun fantasien, der sætter grænser for vores udfoldelse i håndarbejde, så er der forældre eller pårørende, der har lyst til at videregive glæden ved et håndarbejde, er I velkomne.

Pileflet
Der er næsten åndeløst i salen, alle har blikket rettet mod pilens føjelige sammenfletninger. Tålmodigheden er på besøg. Vi øger, tæller, fletter ældgamle teknikker ind det, der langsomt forvandler sig til traditionelle kurve. Puster vi ud og lader snakken gå, ja, så kan det ske, vi glemmer, hvordan fletten skulle skrå – foran to, bagved en eller forreste over bagerste, venstre hånd holder, højre fletter osv. Så må fingrene huske og øjnene se. Og Hold da op, det er de gode til, for I er super seje til at flette! Vi fortsætter vores fletteri med Marianne i næste uge.

Bogbus torsdag
Når bogbussen kommer på torsdag, er det vigtigt, I husker at tage jeres egne lånerkort med. Hvis I endnu ikke har fået lavet et lånerkort, så skal I skynde jer at få det gjort. Det er kun i nødstilfælde, at I kan låne på skolens kort. I skal også huske at få afleveret et kopi af jeres sygesikring på kontoret, så I kan låne, selvom I har glemt jeres kort.
Og så selvfølgelig – Husk jeres bøger 🙂

Skiftetøj
Pløre, mudder og vand i stride strømme.
Sørg for at have regntøj og SKIFTETØJ med. Ekstra sko, strømper og bukser.

Vi glæder os til at se jer på mandag.

Kærligst fra alle os voksne på skolen

Flyttemøde
Alle møder er vigtige, men flyttemøde på torsdag kl. 18.30 på skolen, Kostervej 60, har afgørende betydning ift. overblik og indsigt i den forestående forandring, skolen står overfor. Er I forhindret i at deltage, meld da afbud på mail post@skolenforlivet.nu eller sms 5265 6754.

Fredagsrengøring
Om fredagen er det lærere, børn og forældres opgave at gøre skolen ren. Herunder er det jeres ansvar at gøre de to toiletter og garderoben rent om fredagen. Kig på rengøringslisten i entreen, hvornår det er jeres tur til at tage den fælles tjans. Og vær opmærksom på at bytte jeres fredag, hvis I er forhindret. Samtidig vil vi bede jer alle tage ansvar for og hjælpe til, at garderoben generelt er pæn og ryddelig og at I får tage børnenes tøj med hjem fra glemmepaladset og glemmesnorene.

Bedste hilsner fra ledelse, byggeudvalg og bestyrelse.

Nyhedsbrev Uge 3 2018 01
Nyhedsbrev Uge 3 2018 02