Nyhedsbrev Sommer

Nyhedsbrev Sommer 2019 02
Nyhedsbrev Sommer 2019 01

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Vi håber I har haft en vidunderlig sommerferie!

Det er lige ved at være Nu, at det nye skoleår tager sin begyndelse. I skrivende stund er der præcis 40 timer, til vi byder jer Velkommen i salen. For nogle af Jer er det allerførste gang, I skal holde første skoledag, andre har prøvet det før og for skolen er det femte gang. De sidste par weekender og hele sidste uge har både forældre og lærere været i fuld sving med at forberede og gøre alt klar til skolestart mandag. Vi er især rigtig glade for at køkkenet er klar, for det betyder, at vi skal spise mad på skolen igen.

Vi bliver 48 børn til skolestart i år, syv voksne og en håndfuld frivillige kaldet WWOOFere – forkortelse af; Willing Workers on Organic Farms. Og så er der alle Jer forældre, der også skal være med både mandag morgen, hvis I kan og til mange andre spændende og dejlige ting i løbet af skoleåret. Vi ønsker jer alle et varmt og hjerteligt Velkommen!

Nyhedsbrev
Hvis du er ny på Skolen for Livet, så læser du måske dit første nyhedsbrev. Første del skal du og en af dine voksne læse sammen hver uge, så I kan snakke om, hvad der sker og hvad du laver i skolen. Anden del af nyhedsbrevet er til forældre og har flere praktiske oplysninger. Nyhedsbrevet er den eneste lektie, du har på skolen, for udover nyhedsbrev er der ingen lektier, når du har fri – medmindre du går i Nord og en gang imellem får opgaver med hjem. Du får et fast grundskema, men nyhedsbrevet fortæller dig altid, hvad du skal lave i den kommende uge. Du kan læse det hele, hvis du vil, men du kan også nøjes med at læse om dig og din egen klan. Og så skal dine forældre selvfølgelig læse videre, hvis der er mere i forældredelen.

Hvad skal du have med i skole?
Blyanter, viskelædere, bøger og mad får du alt sammen på skolen, så du behøver hverken medbringe skoletaske, penalhus eller madpakke. Til gengæld tager vi så meget ud og mærker og lærer om verden og naturen, vi kan – du skal derfor altid have en god stofpose eller turtaske på skolen med en drikkedunk, nødvendigt skiftetøj og praktisk fodtøj.

Nye lærere
I sommer Nyhedsbrevet præsenterede vi to nye lærere, Liza og Bjarke, deres fag og tilknytning til klaner. I brevet stod der også, at vi søgte en udskolings dansklærer og at Kaspar ville varetage undervisningen til en sådan var fundet. Men det bliver ikke aktuelt med Kaspar, I stedet er vi ualmindelige glade for at meddele, at Anja Nørager Nielsen er tiltrådt i stillingen. I vedhæftede dokument: Nye Lærere følger en præsentation fra lærerne selv. Vi ønsker jer alle tre Hjertelig Velkommen!

Første skoledag
På mandag starter vi skoledagen med morgensamling i salen kl. 9.00. Alle er velkomne – så der bliver nok meget lidt plads. Kom i god tid, så du kan nå at finde din plads i garderoben, krydse dig ind i protokollen og hilse på en masse inden vi starter. Efter morgensang skal vi ud i klaner og hilse på hinanden. Formiddagsmad er kl. ca. 10 (for Nord i år lidt senere :). I anden time skal vi lære skolens grænser at kende. Det gør vi ved et ritual, der hedder beat the bounds, det betyder på dansk at `slå på grænsen’. Vi skal ud og slå på vores grænser for at markere, hvor vi bor og hvor vi må gå til, når vi er i skole. Det plejer at foregå med en masse spektakel. Vi ender på marken, hvor vi skal plante et æbletræ for det nye og femte skoleår. Så er det tid til frokost og når vi har spist, har vi alle fri kl. ca. 12.00 – Skoleåret er i gang og du kan selvfølgelig, som altid, blive i Legeriet til kl. 16.00.

Første Uge
I den første uge skal vi synge, lege og ryste os sammen. Om formiddagen skal vi have roterende værksteder i klaner og om eftermiddagen skal vi være i familiegrupper. Familiegrupperne er på tværs af alder. I løbet af året skal vi altid spise sammen med vores familiegruppe til frokost. Hvem I skal være i gruppe med, får I at vide på mandag. Du kan læse om værkstederne og se hvad din klan skal i første uge i vedhæftede dokument: Ryste sammen værksteder.

I Øst, Syd og Vest skal I alle medbringe en ting på mandag, som du er særlig glad for og som måske kan fortælle en lille historie om, hvem du er, eller hvad du godt kan lide. Vi glæder os rigtig meget til at se Jer alle sammen.

Nord, I skal møde jeres nye lærer Anja, der allerede har en opgave til jer: I skal hver især forberede jer på at fortælle to historier, om noget, I har oplevet i sommerferien. Den ene skal være sand og den anden skal være løgn. I må selvfølgelig ikke sige på forhånd, hvilken en, der ikke passer!

Årets første projekt hedder: Grønne Naboer
Traditionen tro handler skoleårets første projekt om vores nærmiljø, om høsten, dyrene og planterne. Vi skal på opdagelse – men det får I meget mere at høre om i næste uges nyhedsbrev. Jeres grundskemaer er vedhæftet nyhedsbrevet som hhv. Øst, Syd, Nord og Vest skema.

Legeri
Sammen med skiftende WWOOFere fra rundt om i verden, bliver Liza Legeriets nye hønemor. I kan fortælle Liza, når I skal med bussen, så hun kan hjælpe Jer og I skal huske, at sige farvel til Liza og krydse Jer ud i protokollen, når I går hjem fra Legeriet.
Vi byder både Liza, alle nye børn og alle os andre Velkommen til en ny omgang Legeri.

Vi glæder os meget til det nye skoleår! Og håber også, at I gør det.

Kærligste hilsner fra alle os voksne på skolen

(NB: vedhæftede dokumenter udsendt via e-mail)