13. august 2016
28. august 2016

Aller Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet.

Hold da op! Sikke en dejlig første uge vi har haft!
Vi startede vores 2. skoleår op med leg, musisk optog rundt om vores grænser og fælles træplantningsceremoni med ønsker for vores skoleår. I ugens løb har vi brugt masser af energi på at lære hinanden, maden, rutinerne og skolen at kende. Vi har alle præsenteret os for hinanden, tegnet og skrevet i livsbøger, spillet rundbold, sunget sange, spist dejlig chokoladekage og været på skøn strandtur. Vi sluttede ugen af med snobrød og lækker bålsuppe i solskinsvejr. Det er forunderligt at se og mærke, hvordan I alle allerede er trygge, leger på kryds og tværs og har godt sammen. For det kan ellers nok være overvældende at starte på en helt ny skole eller komme tilbage på sin skole og opleve en masse nye, der starter. Begge dele har I har klaret så flot!

Høst og vores grønne naboer.
Det er utroligt, hvordan de små frø, vi havde i hånden i foråret, nu er blevet til kæmpe planter, der nu kan høstes. Og det er en magisk oplevelse at trække store gulerødder direkte op af jordens automat. Det er bla. noget af det vi skal opleve i næste uge, hvor vi starter årets første projekt om høst. Vi skal høste i naturen og skolehaven og tilberede mad fra vores høst. Vi skal høste afgrøder til vores lille cykelbod og arbejde med forråd og opbevaring.  Vi skal også hilse på vores naboer, dem der bor sammen med os, men som vi ikke altid lige lægger mærke til eller kender, hvis vi møder dem.

Tirsdag kommer naturvejleder Katrine Gro og fortæller lille- og mellemklan om vores grønne krible krable naboer.
Vi skal også starte op på vores obligatoriske morgenmatematik og -dansk.
Dog afbrudt onsdag, hvor vi skal have morgenyoga med Camilla og Elvira i to klaner.

Torsdag d. 25 august! 😉 skal vi holde høstfest.
Vi skal pynte loen med blomster og blade og forberede mad og fornøjelser, som vi skal dele med hinanden til festen.
Vi bliver på skolen hele dagen og spiser høstfestmiddag kl. ca. 17.
Store og mellem klan skal overnatte på skolen og lille klan slutter dagen og høstfesten efter maden og kan hentes mellem kl. 18.00 og 18.30.

Fredag forbereder de overnattende morgenmad for lille klan til kl. 9.00.
Vi slutter skoledagen kl. 12.
Husk sovegrej, tandbørste, lommelygter og gode drømme.
Vores kære frivillige Nikola er rejst tilbage til Frankrig. Han har passet haven og gården hele sommeren, imens vi har holdt sommerferie. Han fik en sang og fint farvel. Sophie, Samantha og Xavier er hos os i to uger endnu, hvorefter sommerens frivillige erstattes af et nyt hold. Lille klan slutter i fremtiden skoledagen tidligere end de større børn. Det afhænger dog af dagens aktivitet præcist hvornår, men børnene vil som regel kunne afhentes fra kl. 13.15.. Hvis I henter børnene før kl. 14.00, så husk at tage hensyn til, at der er undervisning på skolen for de større børn. Ha en Rigtig God weekend alle sammen!
Vi Glæder os til at se jer i næste uge.
Vi vil også lige huske jer på forældremødet torsdag d. 1. september kl. 18.30, hvor vi forventer at alle børnene er repræsenteret.

Bedste Hilsner fra os voksne på skolen
Elvira, Gunhild, Kaspar, Mikkel og Tina