13. august 2017
27. august 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Tusind Tak for en forrygende første skoledag!

Skønt at se jer alle, børn og forældre, der nu er en del af skolen. Tredje skoleår er sat i gang. Sys og de frivillige laver sund mad til os hver dag og hele gården myldrer af liv i alle afkroge. (Har)Monikas toner blander sig atter med de fortællinger, vi synger til morgensang og skoledagens rundgang er ved at sætte sig i kroppen. I den første uge har vi arbejdet med venskab. Vi har arbejdet, leget, bygget og løbet sammen, nye og gamle – alle skal vænne sig til det hele. Det kan være en ordentlig mundfuld både at lære gården, hverdagen og hinanden at kende og samtidig finde ind i et fællesskab. I kan godt være stolte af jer selv – I klarer det vildt flot! At give plads til andre og selv tage plads i fællesskaber er en balancekunst, der skal læres.

Alle børnene blev i ugens løb puttet ind i et “venskab” lavet af en stor papkasse. De har alle fået 10 spørgsmål om venskab og blevet filmet. Det kommer der en film ud af på et tidspunkt. Vi har lavet tegninger over temaet venskab på en rulle papir, der bliver til en lang frise, fyldt med venskabstegninger. Lille klanerne har lavet livsbøger, tegnet og hørt fortællinger. Vi øver os på hverdagens rytme, at lytte og tale i fællesskabet og på det at være gode venner – også med sig selv. De store klaner har arbejdet med konflikttrappen, hvordan vi kan op- eller nedtrappe konflikter. Vi har skrevet digte om venskab og lært de frivillige bedre at kende på engelsk.
Og så var bogbussen forbi. Vi lånte både læsebøger til skoletid og fritid. Alle bøger er lånt på skolens lånerkort – pas godt på dem! De bøger I lånte selv, skal I huske at aflevere på biblioteket eller i bogbussen, når den kommer igen om en måned.

I næste Uge starter vi vores morgenrutine med hhv. matematik og dansk. Vi kører tre uger af hver og bytter. Lille klaner starter med dansk og store/ml. med matematik. Vi skal have skolemøde og præsenteret valgfrie værksteder, der kører om mandagen. Ugen skal handle om ‘det gode liv’. Hvad er egentlig et godt liv? Vi skal ud og sanse – ilden, vandet, vinden og jorden.

Turdag

Onsdag skal vi alle sammen på tur til Klintholm havn, vi tager bussen fra skolen efter morgensang. Medbring: Turtaske med madpakke og drikkedunk, fodtøj, badetøj (Julie er livredder) og tøj efter vejret.

Kunstmuseum
I Uge 35 skal store klan arbejde med kunst og skulptur med kunstnerne Hanne Raffnsøe og Till Junker. To af dagene vil foregå i Kunsthal 44 i Askeby.
I, der skal med, vil modtage separat information og mail om projektet.

Frugt og høsttid
Det er høsttid og vi nyder smagen af de helt friske frugter og bær. Vi høster og spiser allerede fra skolens køkkenhaver. Og modtager Meget gerne mere. Hvis I har overskud, så sæt høsten i køkkenet eller giv den til køkkenfolket – TAK 🙂
Det vi ikke spiser – sylter vi til vores vinterforråd.

Legeriet
Helle holder meget af at være i Legeriet. Hun er efterhånden ved at lære alle børn og forældre at kende. I er rigtig gode til at rydde op, sige farvel og krydse ud. Herligt!
Legeriets telefon er 42445766 – den er åben efter kl. 14.00. Hvis I forældre har kundskaber og ideer, som I har lyst til at dele med børnene i Legeriet, så snak med Helle om de dage I kan komme og vi kan varsle kommende aktiviteter i nyhedsbrevet. Vi vil opfordre jer til at bidrage med ‘forældreLegeridage’. Det er en god måde at opleve skolen på og lære de andre voksne og børn at kende. En hjælpende eftermiddagshånd i køkkenet her i høsttiden, hvor vi sylter til forråd, er også kærkommen.

Skolefoto
Vi tager skolefoto på mandag over middag – både portrætter og fællesbillede.
Hjertelig velkommen til Mira, Melissa og deres familie, der startede på skolen i fredags.
Vi Glæder os til at se jer allesammen igen på mandag.
Bedste Hilsner fra alle os voksne på skolen

Familiehold/klaner
I denne første tid ruller børnene i små hold gennem værksteder, hvor de møder os lærere. Og vi lærere møder børnenes fag- og personlighed, før vi danner endelige projektklaner. Børnene bliver som udgangspunkt delt i to klaner i morgentimerne med dansk/mat. – ca. 18 børn med to lærere. Og i tre projektklaner – ca.12 -13 børn med en lærer.

Informationsmøde
Sæt kryds i kalenderen! D. 7 september kl. 18.30 – 20.30
holder vi informationsmøde i salen om skolens værdier, hverdag og virke.
Sune Jon Hansen fra Lilleskoleforeningen kommer og holder oplæg om Skoler for børn – i går, i dag og i morgen. Er du forhindret i at komme, så meld afbud til Kaspar på: 52656754 senest mandag d. 6 september. Bag gerne en kage, skolen sørger for the og kaffe.

Morgenstunder
Skolen er åben fra kl. 8.00. På det tidspunkt har Kaspar og de frivillige møde i køkkenet og siger Godmorgen til børnene. Vi lærere holder morgenmøde på lærerværelset kl 8.30 – 8.45, her tager de frivillige imod børnene. Af hensyn til plads, børn, forberedelse og undervisning, holder vi skolestuerne lukkede for forældre om morgenen. Vi vil derfor bede jer sige farvel til jeres børn inden kl. 9.00, gerne udenfor eller i garderoben – da der er meget gennemgang til og fra køkken af de frivillige – og lad børnene komme ind i skolen selv. Har I korte beskeder til lærerne, kan I henvende jer gennem den anden hoveddør til Kaspar på kontoret ml. 8.50 og 8.58 🙂

Huset/skolestuerne er til gengæld åbne i Legeritiden, hvor I er mere end velkomne.

Kærligst fra lærerne

Nyhedsbrev Uge 34 2017 01