21. august 2016
5. september 2016

Aller Kæreste børn og forældre

Så gik vores første uge med projekt Høst og grønne naboer på og i jorden. Det har været en forrygende uge, der sluttede af med en herlig høstfest og overnatning. Vi har sunget sensommer høstsange og haft dansk og matematik. Mellem klan har arbejdet med fakta og fiktion og lært vores kriblekrable naboer at kende sammen med lille klan. Vi har haft besøg af Katrine naturvejleder, lært fakta om kriblekrable dyr, fortalt eventyr med fantasifulde lerdyr, pyntet op til høstfest og spist mad fra egen høst. Store klan har høstet i haven og forsket i afgrøder, forråd og opbevaring.

I var trætte børn, der tog på weekend 🙂 men også børn, der glædesfyldt evaluerede de første 14 dage, som to dejlige uger. Desværre har vi også haft et par slåskampe og selvom slåskampe er en del af livet, virker det voldsomt i vores lille fællesskab. Vi blev enige om at gøre alt, hvad vi kan, for at tale ordentligt og passe på hinanden. Vi talte om, hvordan vi smitter hinanden med humør og hvor vigtigt det er, at være kærlige og barmhjertige mod os selv og andre. Vi skal hjælpe hinanden og arbejde sammen på vores lille skole. Fx var vi alle med til at forberede høstfesten, hvor der ihærdigt blev skrællet kartofler i timevis, bagt brød af høstet, tærsket og kværnet korn fra vores egen have, bagt smukke velduftende tærter og kager og fabuleret grønsagsdukker til høstbord og eventyr. Det var en dejlig dag med leg, dans og fest, hvor vi glade og udmattede faldt i søvn til lyden af sensommernat og stjerneklar stilhed.

I Næste Uge fortsætter vi vores projekt høsttid og grønne naboer. Lille og mellem klan skal eksperimentere med vand og lære de dyr at kende, som lever i det lave vand.Store klan skal, sammen med to gæstelærere Thomas og Mette, indfange høsttidens lyde.Store klan starter ugen i Kunsthal 44 Møn, hvor vi skal se og høre udstillingen om lydkunst af Henning Kristiansen. Vi slutter af med fernisering af lydprojektet fredag eftermiddag. For lille og mellem klan starter dagene med matematik og dansk. Herefter skal vi foretage vandeksperimenter, lære om vand og høre vandeventyr.

Tirsdag skal vi til Kalvehave sammen med Katrine naturvejleder og møde dyrene på det lave vand. Onsdag er der yoga, vandprojekt og over middag musik med Gunhild og bevægelse/idræt med Mikkel.

Torsdag fortsætter vi vores eksperimenter med vand. Fredag skal vi høre om middelalderen og se den med vores egne øjne. Vi tager til sildemarked i Stege, hvor vi igen skal møde Katrine, hun skal lære os at sprætte sild op og ryge dem i en lille brændefyret ovn. Vi tager tilbage til skolen over middag, hvor store klan har gjort klar til fernisering af deres lydkunst.

Fernisering kl. 14.00 – 15.00. Alle er Velkomne!

Børn, der skal med til lydkunst og starte i Kunsthal 44 Møn på mandag er:
Alma, Anna, Mathilde, David, Sofie, Karla, Erik, Charlie, Chili, Laurits.

De Næste Uger
Uge 36 skal vi have projekt om vind og drager. Vi afholder vores første skolelørdag d. 10 september, hvor alle, børn og forældre, mødes til dragefestival på høje Møn.

Uge 37 skal vi arbejde med ild og energi.
I denne uge starter Viggo på 8 år. Vi ønsker Viggo og hans forældre hjertelig Velkommen.
Vores frivillige, der ordner det hele rundt omkring og tilbereder skøn mad til os hver eneste dag, rejser videre i næste uge. Vi skal sige farvel til Xavier på tirsdag og Sophie og Samantha på fredag. Til gengæld skal vi sige velkommen til Maike fra Holland på torsdag og Pierre og Gäelle fra Frankrig mandag i uge 36. Vi ønsker jer alle en solrig sensommerweekend og glæder os til at se jer igen i næste uge.

Bedste Hilsner fra os voksne på skolen
Elvira, Mikkel, Gunhild, Kaspar og Tina

Mandag:
Skal store klan mødes ved Kunsthal 44 Møn, Fanefjordgade 44, Askeby, kl. 9.15. Kontakt Kaspar på sms, hvis I selv kan bringe og hente jeres barn til kunsthallen. Skriv også, hvis I har mulighed for at hjælpe med kørsel fra skolen mandag morgen. Dagen slutter kl. 13.30 ved Kunsthallen og kl.14.00 på skolen. .

Tirsdag:
Skal lille- og mellemklan med bussen til Kalvehave fra skolen kl. 9.13 (kom i god tid) eller mød på Kalvehave havn ved den gule stald kl. 9.30. Kontakt Kaspar på sms, hvis I selv bringer og henter jeres barn til Kalvehave og de ikke skal med bussen.
Store klan skal fra skolen kl. 9.00 til Kong Asgers høj på Møn eller møde på højen kl. 9.15. Vi har brug for en ekstra bil med chauffør, der kan køre til højen fra skolen om morgenen. Kontakt Kaspar på sms, hvis du kan køre eller dit barn møder ved højen.

Torsdag:
Vi mangler forældre, der kan være i legeriet/SFOen på torsdag kl. 14.00 – 16.00. Og i det hele taget ud i fremtiden. Meld jer til hos Kaspar.
Husk forældremøde! Det er vigtigt I kommer, så vi kan møde hinanden og se hvem vi er, værne om vores frie skoles fællesskab, blive bevidste om og tage del i alle de opgaver, der skal udføres, drøfte trivsel, praktiske gøremål og tale om, hvad det er for en skole jeres børn går på og hvordan den kan blive bedre.

Go weekend!
Kærligst fra Kaspar og Tina