27. august 2017
9. september 2017

Aller kæreste børn og forældre på
Skolen for Livet

Det er sensommer og dagene beriger os med aktiviteter, undervisning, glæde og leg udenfor i den fuldmodne natur.
I den forgangne uge har alle Ulve og Kongeørne haft skolen helt for sig selv. For store klan har arbejdet med gips og lydkunst hele ugen i kunsthal 44. Hvordan det er gået til, det får vi at se på Jens’ dokumentarfilm, når den er redigeret.

Hjemme på skolen har vi øvet rutiner. Fx at samles når klokken ringer, huske at spise og drikke i pauserne, vaske hænder før frokost, oversætte menuen fra engelsk til dansk og udtale de engelske ord, være vild og højrøstet udenfor, men stille i huset og lytte i undervisningen, når andre taler.

I morgentimerne arbejder vi i vores danskbøger. Vi arbejder på forskellig vis med bogstavernes lyde, læseforståelse, stavning og stillelæsning i salen – I er rigtig gode til at koncentrere jer og spørge om hjælp. Kongeørne er gået i gang med at læse Orla Frøsnapper – det er en god bog.
Vi har også sunget flerstemmigt, øvet maorisk haka, løbet ordstafet, hørt fortællingerne Goddag mand økseskaft og Fisk i skoven, tegnet til fortælling og malet bogstaver på bløde glatte sten. Og så var vi på magisk vandretur i kokasseland og på marked i middelalderen – kan du huske hvorfor det hedder sildemarked?

I Næste Uge er vi alle samlet på skolen igen. Vi skal starte i fast skema med: Skolemøde og valgfrie værksteder – mandag. Rytmik, musik og sprog – tirsdag. Og tværfaglige projekter – onsdag, torsdag, fredag. Vi går i gang med årets første, rigtige projekt på onsdag, det skal handle om Arkitektur og vi skal starte med at undersøge, hvad arkitektur egentlig er.

Drikkedunk, lille turrygsæk og godt fodtøj
Vi bevæger os ofte ud i det blå og det er aller bedst at gå med godt fodtøj på og have vand til ganen. Derfor skal alle børn altid have en lille turrygsæk, drikkedunk og godt fodtøj til rådighed i garderoben.

Byttemarked
Søndag er der byttemarked på skolen ml. kl. 10 – 15.
Kom Glad, tag fra vort Fad og byt fx med et Dameblad.
Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen

HUSK
Informationsmøde på torsdag d. 7 september kl. 18.30 i salen på skolen. Meld gerne til Kaspar, hvor mange I kommer. Er I forhindret i at deltage – meld afbud til Kaspar. I må også gerne bage en kage at byde på, hvis I får tid. Vi glæder os til at se jer!

Pædagogisk dag fredag d. 15 september.
I hvert et skoleår holder vi lærere fem pædagogiske dage, hvor I forældre overtager undervisningen. Den første dag falder snart og der er brug for, at nogle melder sig. Når der er samlet en gruppe forældre, tager det lidt tid at tilrettelægge og overdrage dagen på tryg og ordentlig vis. Dagen kan indeholde noget I selv brænder for at lave med en gruppe børn, men den kan også forløbe med undervisning i bøger, som børnene er vant til at arbejde med. I får mere info om de pædagogiske dage på informationsmødet på torsdag.

Kærligst fra lærerne

Nyhedsbrev Uge 36 2017 01