5. september 2016
21. september 2016

Kære børn og forældre

I denne tid begynder efterårsbladene så småt at slippe deres modertræer for, i frit fald, at svæve spiralisk mod jorden, hvor de omdannes til næring og liv for kriblekrabledyr og plantevækst. En gentagelse af kredsløb lige for øjnene af os. I denne uge har vi arbejdet med vinden. Den der får alting til at bevæge sig derude. Vi har også arbejdet med dragen, som symbol på en kraft vi kan blive bange for eller klogere af, usynlig som vinden, bevæger den os derinde. Vi har lært om vindhastighed og vejrudsigter, drager i myter og eventyr, oplæsning, eventyr- regler, at få styr på handlingsforløb og om, hvordan drager ser ud. Vi har lyttet til den indianske fortælling Blanket of Community – på dansk, haft dansk og matematik og strakt vores kroppe i yoga. Vi har trommet med Bibi, fanget vinden i hjemmelavede vindmøller og sendt skibe med sejl over lave vandspejl. Lyden af symaskiner i fuld fart og intens produktion af drager og vimpler har fyldt spisesalen og endelig kulmineret i lange vimpler på pinde, der kan sejle gennem luften og til himmelblå drager, med hvid, gule øjne og haler røde som ildtunger, der kan kigge ned på os fra himlens højde, når vi holder dem i snor.

Det gik desværre ikke helt, som vi havde set for os – vores drager i himlen over de bølgende bakker – for pindene, dragernes rygrad, knækkede til vores store undren på stribe indeni. Men sikke et syn det var alligevel på dragefestivalen! Og Takket være Saras kæmpe indsats og kyndige overblik i systuen, blev vi alle beriget med lærdom i kunsten at sy og en fantastisk flot vimpel/drage, som vi kan reparere med en holdbar pilegren og flyve med på skolemarken i stedet. Heldigvis er Sara hos os næsten hver eneste dag i Legeriet, så syning – det fortsætter vi med! Tusind Tak Sara for en forrygende syuge!

I Næste Uge bliver vi igen i elementernes verden og skal arbejde med Ild og Energi. Vi starter ugen med dansk/matematik, skolemøde og over middag; oprydning/fortælling. Tirsdag kommer Mads Mouritz, vores musiklærer, efter dansk/matematik og har først fælles musik og over middag mere musik med bandet. Undervisningen for band slutter først 14.30 tirsdag.  Lilleklan skal have rytmik og tromme med Bibi. De, der ikke skal have band over middag, skal have værkstederne dans eller have.

Onsdag skal vi have yoga, herefter værksteder om kraft/kristendom og ild/energi, over middag er der fuld fart og bevægelse for alle. Torsdag dansk/mat, kraft/kristendom og ild/energi og over middag valgfrie værksteder med bål/snitning, have/henkogning og lysestøberi.

Fredag på samme vis, blot også med dans som valgfrit værksted over middag.
Ugens skema hænger i entreen, så vi lettere kan at overskue dagens gang i løbet af ugen.

I de kommende uger får vi nye beboere til at berige vores hverdag på skolen.
Små, bløde, langørede kaniner skal til at flytte ind. Men først skal deres fine huse hentes hos Marianne der bor i nærheden af Køge. Burene er store og tunge, så der er brug for mindst to personer med gode armkræfter og sunde rygge. Derudover er der brug for en bil, der kan må køre med en større trailer.
Har du mulighed for at hjælpe med afhentning – ring til Kaspar 52656754.
Marianne er ualmindelig kaninkyndig og vil besøge os jævnligt for at fortælle om kaninernes ve, vel og pleje.
Vi glæder os til vores første kæledyr på skolen!
Mads (Laurits far) har i en rum tid syslet, hamret og banket nede ved træværkstedet med en meget flot, flytbar og gennemført hønsegård. Snart står den færdig til brug og det betyder, at vi også snart får høns på gården.
Tusind Tak Mads!

Vi nåede ikke at få bier i vores stader inden sommeren. Og nu skal bierne til at overvintre, så bier, det får vi til næste forår, når vores fine hjemmebyggede stader er helt klar til indflytning og naturen igen byder på nyudsprunget blomstermad.

Vi ønsker jer alle en glædelig søndag.
Bedste hilsner fra
Gunhild, Mikkel, Sara, Elvira, Kaspar og Tina