11. september 2016
25. september 2016

Kæreste børn og forældre

I denne Uge har store- og mellemklan lavet små stykker improteater med overskrift indeholdende noget med ild. Vi har haft fokus på samarbejde, ide/hittepåsomhed og det at optræde for andre. Store klan har lavet bål, med det formål at lære om klima på en undersøgende måde. Vi har haft fokus på kulstof og kredsløb, fotosyntese og dens betydning for livet på jorden samt kort perspektivering til klimaforandring og drivhuseffekt.

Vi har også firet os en tur ned i en vulkan. Mellemgruppen har været den store tur igennem – fra jordens kerne til den græske ild- og smedegud, Hefaistos, der smelter lyn til Zeus. I kristendom har vi arbejdet med bålfortællingen fra gamle testamente, Kain og Abel, og filosoferet over følelsen – vrede. Lilleklan har haft trommer/rytmik med Bibi og arbejdet med tegning, sang og sprog.  Vi har desuden hørt fortællingerne eventyrposen og lille klan også – den lille hvide kanin, holdt skolemøde, gjort rent, lavet yoga, hop og spring med fuld fart og arbejdet med hovedfagene dansk og matematik.

I håndværk har vi haft snitteværksted, hvor der er blevet lavet små fugle, slanger og andre fantasifulde skabninger, samt lysværksted med produktion af bivokslys til vinterens og mørketidens komme. I have/mad-værkstedet har vi ikke være på nakken af hinanden men derimod på skuldrene! Der er nemlig blevet plukket vindruer og æbler og derefter tørret og eksperimenteret med alskens afgrøder fra haven i vores nye tørremaskine.

Sidder nogen af jer inde med patentglas så tager vi imod med kyshånd 🙂

Hver tirsdag skal vi have musik og flække en masse skønne sange sammen, i tirsdags var det Crawdad song – en amerikansk folk sang fra sydstaterne. Det lød så drømmende godt! Hør eventuelt Woodie Guthrie-versionen her

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
I Næste Uge går vi igang med den første af en række fordybelsesuger. Der er ingen projektoverskrift i disse uger, men de vil indeholde en kontinuitet af fordybelse, der knytter sig til årstiden og fagene dansk, matematik, sprog og musik, samt rulle med valgfrie værksteder over middag.

I denne uge er der værkstederne køkken/have, keramik og idræt. Vi holder skolemøde hver mandag, musikdag med Mads og Bibi tirsdag, og morgenyoga, oprydning og fælles fortælling om onsdagen. Vores ugeskemaer hænger i entreen.
I Legeriet har der været syning med Sara og filtning med Eva. Det er en stor fornøjelse, at Sara nu gør skolen rent hver dag! Det er betydningsfuldt for os at være i smukke, rene og rydelige omgivelser. Vi gør også selv rent og værner om det fælles ansvar, at rydde op sammen, efter os selv og hele tiden huske, at efterlade rummene klar til de næste der kommer.  Sara har hængt en seddel i entreen om forældreansvarsområder. Her gælder det, at I forældre skriver jer på et område, som I hjælper til at holde i orden.

Vi ønsker jer en herlig weekend.

Bedste Hilsner fra os voksne på skolen
Sara, Elvira, Gunhild, Mikkel, Kaspar og Tina