9. september 2017
25. september 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Regn og blæst var, hvad vi så udenfor vinduerne i sidste uge. Træernes kroner ruskede rundt, himmel og jord i silende virvar. Vi så det og vi mærkede det helt ind på huden, når vi var ude. Heldigvis blev fyret tændt, varme kom i stuerne og Helle varmede te, imens stormen rasende skilte et piletræ i to.
Men da stilhed og sol vendte tilbage, blev det sjovt at save grene af pilen, hoppe i vandpytter og være udenfor igen.
Det er rart at være varm og glad I Forhold Til at være våd og kold.

I Sidste Uge undrede vi os over forskellige forhold – hvor stor Jorden fx. er i forhold til solen eller Jens i forhold til en myre. Vi undrede os over menneskekulturens arkitekter i forhold til naturens. Hvem er overhovedet naturens arkitekt? Er det den arkitekt, som nogle kalder Gud eller er det, som nogle af jer fandt på, universitetet, der er naturens arkitekt? Vi kiggede på fænomenet korncirkler, de smukke mønstre, geometriske figurer og undrede os over, hvem eller hvad der skaber dem?
I projektværksteder har Kongeørne/Ulve tegnet spiraler og ’Hundertwasser vinduer’ og Ulve/Skrivere har lavet målestokke af træ.

Vi hørte også fortællingerne Guldgåsen og Prinsen med æselører. Kan du huske en af dem? Prøv fx. at fortæl den til en, som vil høre en god historie.

Fredag var en anderledes dag på skolen i forhold til andre dage. Vi lærere holdt pædagogisk planlægningsdag og det var forældre, der overtog undervisningen. Det gik rigtig godt og roligt. Der var forskellige værksteder – Våben med Thomas (Aksel/Arthurfar), Byggeri med Mette (Nora/Maiamor) og Nana (Stormmor), IT med Peter (David/Jeppefar) og Tysk med Tobi praktikant fra Universitetet!? .. i Tyskland.
Tak for at I hjalp til med at få den pædagogiske dag til fungere!

I sidste uge tog vi afsked med Karla, Anna og Alma og sendte dem på kærlig vis videre på en ny skolerejse. De savnede flere børn på deres egen alder og valgte at fortsætte deres skolegang på Stege skole. Det store spørgsmål efter de tre piger er rejst: Hvem skal overtage deres fine træhule? Vi skal først og fremmest sikre, at hulen er holdbar og så skal den blive en fælles hule.
Huler fylder meget i vores hverdag og det kan være en svær kunst at dele fx. huler, lego og legehus i forhold til at eje og have det for sig selv. Det skal vi blandt andet snakke om på skolemødet på mandag.

Undervisningen i Næste Uge vil på mange måder ligne den, der lige er gået. Vi skal have arkitekturprojekt, rytmik, musik og sprog og vi skal undvære nogle af lærerne i slutningen af ugen. Tina og Kaspar er væk fra skolen onsdag, torsdag og fredag, men Jens, Julie, Helle og alle Wwooferne vil være der, som de plejer.
På onsdag får Kongeørne/Ulve besøg af Gunnar fysiklærer, han vil vise, hvor det lys kommer fra, som ikke strømmer ind ad vinduerne, men ud af en elektrisk pære.

Vi Glæder os til at se jer igen på mandag!

Bedste Hilsner fra alle os voksne på skolen