19. september 2017
3. oktober 2017

Tiden bare flyver afsted og der er allerede gået seks uger af det nye skoleår.
I leg og skoletid er vi blevet en del af hverdagens rytme og fællesskab, vi har indtaget skolen og den har indtaget os – tid og oplevelser har gjort os til et fælles vi. Det mærkede vi især i onsdags, da vi var på skattejagt og skulle arbejde sammen om at redde prinsesse Li, som var taget til fange af fire væmmelige hekse.

I morgenmatematik er Kongeørne/Ulve i gang med at tælle, erkende talsymbolerne, rækkefølge, holde på blyanten osv. I rytmik hopper, synger, trommer og danser vi med Bibi. Vi hører historier, tegner med fantasi – Lad mig nu se – og hvordan er det så vi gør? Vi øver os på at rulle med tungen og sige sjove, mærkelige ord på både dansk og engelsk. I projekt har vi arbejdet med at tegne Hundertwasserboliger med spiraler og træer i bygningen og sat det hele sammen til et fælles billede.
Vi har også arbejdet med rumlige billeder og skabt huse og haver med den inspiration, vi har fået igennem de sidste par uger.
Så var Gunnar på besøg. Han lærte os, at solens røde, grønne og blå farver bliver til hvidt lys, når det blandes. Vi så, hvad der sker indeni og udenpå en glødepære. Undersøgte, hvordan en elektrisk pære er opbygget, at det er varme, der skaber lys og at lys kan skabes med elektricitet og et stykke ståltråd.

I morgentimerne arbejder Ulve/Skrivere varieret med dansk. Vi skriver historier i hånden og digitalt med fokus på retstavning og opstilling, i individuelle læseforståelse – og grammatikbøger og alle har en selvvalgt bog fra bogsbussen at læse i! Ikke? Ellers skal du have hjælp til at finde en. En som du også gerne må læse en hel masse i derhjemme!
I projekt har vi været landmålere, med selvbyggede “målometre”. Skolens nye grund i Stege er blevet opmålt, og ud fra dette er vi påbegyndt en landskabsplade, hvorpå vi skal bygge en model af skolen, som børnene kunne tænke sig, at den skal se ud. Indledningsvis kan nævnes: udsigtstårn ud til bassinerne, kreahus (billedkunst, syning mm), toiletbygning, stor multisal til dans, leg, morgensamling osv, legeplads oma. Under opmålingen gik det op for os, at grunden er gigantisk. Derfor besluttede vi, at toiletbygningen skulle placeres i centrum!!!!! Ellers vil vi ikke nå frem i tide!! Dog var der een, der foreslog, at der kunne være toilet i samtlige bygninger.

I Næste Uge fortsætter vores nuværende skema – skolemøde, værksteder, rytmik, sprog, musik og projekt. Mandagsværksteder er alle godt i gang. Filmholdet producerer små, skønne film, som de både deler med os og fortæller om, hvordan de blevet til. Keramikholdet lærer at behandle, ælte, dreje og forme ler. Byggeholdet har hentet ler op af jorden og grus i en grusgrav, æltet det hele med fødderne og skal nu til at bygge en udendørs bageovn. Træholdet arbejder med sav, søm og hammer, snitter og sysler med brændere og hjemmelavede væve. Høstholdet plukker og sylter – Og Uhm, hvor vi spiser lækkert syltetøj.

På fredag slutter skoletiden kl. 12.00 –
men fortsætter selvfølgelig i Legeri.

Lus
Der er LUS i hårtoppene! Alle bedes møde kæmmet, trimmet og lusefri på mandag! Tak!

Skolelørdag og arbejdsdag
Denne er ikke en helt almindelig uge – for vi skal jo, i følge kalenderen, også i skole på lørdag. Både børn og voksne skal i skole. Dagen er en obligatorisk arbejdsdag for forældre og skoledag for børn.
Vi starter i salen med morgensang kl. 10.00 og slutter kl. 15.00.
Efter samling fordeler vi os i forskellige værksteder. Opgaverne er primært oprydning, rengøring og tilberedning af frokost.
Så Kære Alle – Vel mødt og tag arbejdstøjet på!
Vi Glæder os til at se jer!

Bedste Hilsner og God weekend fra alle os voksne på skolen

Bare tæer og fodvorter
Mange børn tager ikke sko på udendørs eller sutsko på indendøre. Der er forskellige meninger om bare tæer i natur eller ej. På skolen SKAL børnene have fodtøj på i værkstederne og på tur, hvor vi er mere opfordrende end kravsættende i fht. fodtøj udendørs. Hvis I ønsker at Jeres barn Skal have sko på ude, så tal med Jeres barn om kravet og sig det til os, så vi i fællesskab kan holde fast i – sko på! Vi forventer, at børnene har fodtøj med i skole, selv kan binde deres snørebånd og selv sørge for at forsyne fødderne med sko. Vi har desuden et tilfælde af fodvorter – Så! En god grund til at Sørge for, at Jeres børn har godt inden/udendørs fodtøj med og VED, at de skal tage det på.

Kærligst fra lærerne

Nyhedsbrev Uge 39 2017 01