16. januar 2017
31. januar 2017

Kære børn og forældre på Skolen For Livet

I Sidste Uge holdt vi skolemøde, havde dansk- og matematikhold, musik, yoga, syning, have og projektevaluering af Robinsonade. I forløbet med robinsonade udarbejdede vi indlæg til fælles dokumentariske og dramatiske produkter i skrift, tale og billede. Vi fik viden om dagbogsgenren og virkemidler i drama og dokumentar på film. Selvom robinsonade er et danskforløb henvendt til sjette klassetrin formåede alle at samarbejde og hjælpe hinanden godt igennem rejsen. I traf svære, demokratiske beslutninger, lyttede med opmærksomhed, I var engagerede, deltagende og vildt gode til at fordele og differentiere opgaverne mellem jer. I både sejrede og overlevede – Godt rejst!

Torsdag og fredag var uden os faste lærere. Alle har arbejdet i selvvalgte værksteder – up-cycling af tøj med Yuka, skak med Neil, køkken med Daniella og selvstændig dansk/mat. Under de lærerfri dage har alle, på nær lille klan, sit eget skema, der fortsætter mandag og tirsdag. Bl.a. kommer Kristina (Gertrudmor) og holder tegne/maleværksted med både lille og ml./st. Klan, Bibi har sine rytmik- og percussionhold, Kaare (Erik/Isafar) varetager band/musik og Hans Jørn skal have lerværksted med lille klan både på tirsdag og i fremtiden. Kristinas flotte skemaer hænger i spisesalen, så bliver du i tvivl om, hvad du skal og hvor du skal være – så kig på skemaet og listen med hold på sedlen ved siden af.

Lille klan har arbejdet med vokalen Å, opdagende skrivning, tegnet til historier og forestillet sig hvad en historie handler om ud fra illustrationer. Vi har haft yoga, rytmik og samlet affald langs stranden. Torsdag undersøgte vi, sammen med natur-Katrine, hvad dyrene omkring os gør om vinteren og vi lyderede dyrenes navne. Vi kiggede på kranier fra gnavere, rovdyr, fugle, slanger m.m.Vi talte om dyrenes levevis og tegnede med hjemmelavet skrivekul lavet af lindetræ. Birk opdagede, at hvis man sætter to kronhjortekæber sammen, danner det et hjerte. Fredag havde vi glæden af at være sammen med Mette (Karlamor), der tog os med på en herlig musikalsk rejse.

Når vi lærere kommer tilbage på onsdag, indleder vores ottende klasser et fysikforløb med gæstelærer Gunnar Sølvtoft. Vi indleder også et andet nyt projekt, der forløber i tre uger frem til vinterferien. Januar er høsttid for pil og vi skal fordybe os i pilens og fletteriets meditative univers. Vi skal arbejde med vores hænder og vores tålmodighed, der, hvis det hele makker ret, ender i en kurv med hank. Flettekunstneren Klaus Titze, som nogle af jer kan huske fra sidste år, skal instruere os igennem processen. Vi arbejder i to hold. Når det ene hold fletter med Klaus, skal det andet hold have matematikprojekt med Jens og have særlige fredagshold.

Lille klan skal også mærke og arbejde med pilens magiske egenskaber dog i mere simpel flet sammen med Elvira.

Hold et fletter hele onsdag og fredag eftermiddag:
Laura, Ida, William, Isa, Asbjørn, David, Laurits, Luka, Nora.
Torsdag; matematik. Fredag; køkken eller drama med Elvira.

Hold to fletter hele torsdag og fredag formiddag:
Erik, Karla, Anna, Charlie, Fri, Maia, Mie, Sofie, Alma, Chili.

Onsdag; matematik/fysik. Fredag; band, køkken og fysik fortsat.

Tusind Tak! for opbakning til vores pædagogiske dage og for den store hjælp fra jer der løfter skolen, mens vi er væk.
På torsdag skal vi sige hjertelig Velkommen til Isak og hans forældre Signe og Thomas, der er flyttet til Møn. Isak er 6 år og starter i lille klan.

God fornøjelse med de kommende lærerfri dage.
Vi Glæder os til at se jer igen på onsdag!
Kærligste hilsner fra os voksne på skolen

Bedste hilsener
Kaspar Jørgensen