25. september 2017
8. oktober 2017

Kære Alle,
Da vores mailserver og hjemmeside har været ude af funktion nogle dage, kommer vores nyhedsbrev for den uge, der allerede er godt i gang, først nu. Hvis nogle har skrevet mail til os mellem den 29. september og i dag, så er de ikke nået frem, og I må meget gerne prøve igen.
..

Aller Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Tusind Tak for en dejlig arbejdsdag! Det var vores ønske, at ryste os sammen, så vi lærer hinanden bedre at kende. Og det blev vi sandelig! Med masser af nyttigt arbejde og snak på kryds og tværs. Vi glæder os til at møde på mandag og mærke resultatet af den store fælles indsats.

I Sidste Uge hørte vi om edderkopper, trækfugle og sufifortællingen Det Forgiftede Vand til morgensamling og i projekt fordyber vi os fortsat i arkitektur.

Ulve/Skrivere afsluttede dansk, hvor vi hver gang har startet timen med meditation og kropsvækning. Og I er så seje! I arbejder lystigt, koncentreret og fordybet. Også i projekt, hvor vi bygger og bygger med pap, træ oa. materiale, som arkitekter benytter til modelbyggeri. Landskabspladen er klar og snart skal vi montere div. bygninger på modellen. Og så var Luka og David en tur i køkkenet og hjalp med frokosten i denne uge.

De yngste Ulve øver i matematikbøger og Kongeørne går også stille og roligt frem i bogen, suppleret med kortspil og terninger. Vi er igang med at opbygge relationer og god kultur i faget. Sammen har Ulve/Kongeørne arbejdet med at færdiggøre selvbyggede papmachehuse og haver af ting fra naturen. I næste uge skal det hele sættes sammen. Vi har hørt historien Bissenkræmmeren fra Swaffhamn og tegnet det hus som John fra fortællingen boede i, både før og efter han fandt skatten under æbletræet. Vi har også læst Frode og alle de andre rødder, hvor vi hører om personerne og deres hverdag i et hjørnehus. Det er sjovt at tænke på – hvem det egentlig er, der bor i husene rundt omkring os? Hvem er de og hvad laver de? Kender du dine naboer, der hvor du bor?

I Næste Uge skal vi skifte rundt på dansk og matematik og arbejde videre med arkitektur.

Wwooferne efterspørger havehjælpere.

Hvis du møder ind på skolen kl. ca. 8.30, så vil Ronja meget gerne have hjælpere med ud i haven og høste grøntsager til dagens mad. Haven bugner af mad, som vi spiser hver dag.

Besøg, afsked og genkomst

Mandag og tirsdag kommer to udvekslingsstudenter fra hhv. USA og Nepal. De er udvekslet med Møn Friskole, som nu udveksler med os. De er begge store drenge på 19 år.

Mandag eftermiddag og onsdag formiddag kommer Dagmar Rose, også fra Møn Friskole, hun skal i niende klasse praktik.

Onsdag skal vi desværre tage afsked med Tobi. Han skal tilbage til sit pædagogstudie i Tyskland. Tobi har været en fantastisk praktikant, han har undervist, leget og arbejdet dagen lang, fyldt vores hus med blomster og vores sind med glæde. Vi ønsker Tobi alt det bedste. Til gengæld skal vi, samme dag, sige hjertelig velkommen til Nene, der vender tilbage fra sit familiebesøg i Italien.

Torsdag kommer Randa, sundhedsplejerske, hun skal konsultere og snakke med børn på femte og niende klassetrin. Randa har skrevet et brev til jer, som I, for hvem det vedkommer, får særskilt brev fra Randa.

Alt det bedste fra alle os voksne på skolen

Klaner

Jeg vil her forsøge at give jer en afklaring på klanerne, hvem der er Kongeørne og hvem er Ulve. I starten delte vi børnene i tre hold. Kongeørne, Ulve og de ældste børn (som ikke blev enige om et navn) – kalder vi Skrivere. Siden er de tre klaner blevet til to, som arbejder sammen i dansk/matematik og projekt. Holdene er fordelt ud fra sociale og faglige hensyn. Ulvene er nu delt midt over i dem, der, som udgangspunkt, kan læse/skrive på det ene hold og dem, der er på vej til læse/skrive på det andet. Stort set alle der var lille klan sidste år, er sammen med Kongeørne (som både består af 0 og 1’ste klasses børn). De ældre børn blandt Ulvene er nu sammen med Skriverne.

Der er således ca. 18 børn i hver klan med tolærerordning, der gør, at vi kan dele børnene yderligere i en-til-en undervisning eller i et tredje mindre hold.

Kærligst fra Tina