2. oktober 2016
23. oktober 2016

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Selvom vi fordyber os i disse uger i dansk, matematik og selvvalgte værksteder, så synes ugerne at gå med så mange flere eventyrlige ting.
Fx var lille klan i skoven med Katrine, vi hørte om trolde og magiske væsner, mens bækken rislede mellem stenene og benene på os. Vi hørte om, hvordan de små dyr lever under barken på de døde grene i skovbunden og at det er derfor, vi skal være varsomme med ikke at ødelægge grenene og barken på træerne. Vi lyttede til træerne og lavede små fantasiverdener, som vi delte med hinanden. Hjemme har vi fordybet os i dansk, lavet kastanjedyr og kastanjestjerner/hjuledderkoppespind, besøgt haven, lavet collager med efterårets blade, trommet med Bibi og formet trolde af ler.

Alle har holdt skolemøde, mediteret, haft yoga og arbejdet på højtryk i værkstederne.
Vi har også haft forældredag, mens lærerne holdt pædagogisk dag. Her var det hele lidt omvendt – børnene underviste de voksne. Tusind Tak til jer forældre, der overtog skolen den dag!

Matematikholdet har, ud over fordybelse i individuelle bøger, haft et lille spilforløb med kort. Vi har spillet Talkrig, Agurk, Memory og arbejdet med forskellige matematiske spilbegreber som sandsyndlighed, chance og tilfældighed.
Danskholdet har arbejde med individuelle bøger, læsning, skrivning og indre og ydre personkarakteristik.
Imens musikholdet har spillet og sunget om tirsdagen med Mads Mouritz, har bandet efterhånden lært flere dramaøvelser, der omhandler improvisation, karakterarbejde, kreativitet og spontanitet, før de selv har haft musik for fuld udblæsning.

I Næste Uge skal vi arbejde videre på holdene matematik og dansk, samt afslutte vores værksteder. Udover keramik og køkken bliver det muligt at bryde lidt ud og vælge spilværksted med Mikkel. Vi holder lille skolemøde mandag morgen, hvor vi bl.a skal snakke om Gunhild og Mikkels afsked, samt hvem der melder sig på spilværksted.

Tirsdag skal Lilleklan på endnu en naturvejledertur med Katrine – denne gang i Ulvshaleskoven.
Kan du hjælpe med kørsel? skriv til Tina – 61688204.
Husk madpakker, varmt tøj, regntøj, ordentligt fodtøj, turrygsække og at sætte bilsæder af.

Onsdag skal vi have yoga med Camilla. Torsdag er der rakubrænding i keramikværkstedet og kor for alle med Disa.

Fredag er det skolernes motionsdag. Hos os holder vi kartoffel – motionsdag.
Forældre er Velkomne til at hjælpe den dag, hvor:
Løbeinteresserede drager afsted på efterårs gå/løbetur.
Vi skal grave alle vores kartofler op (der er maaange :), lægge dem til opbevaring og lave bålkartoffelsuppe til frokost.
Vi skal holde afskedsceremoni og sang for Mikkel, Gunhild, Gaille og Pierre kl. 12.30.
Alle har Feriefri kl. 13.00 med feriesang.

VIGTIGT VIGTIGT VIGTIGT!!! Der er spottet lus i weekendhår! HUSK at bekæmpe og kæmme ALT hår inden vi mødes på mandag, så vi kan få udryddet vores – jammer og klage – luseplage.

Bedste Hilsner og go’ efterårsweekend fra alle os voksne på skolen