30. september 2019

Når Heimdal blæser i sit horn, er det fordi Surt kommer med sin Jættehær fra mørkets rige og Ragnarok nærmer sig. Heimdal, der vogter Regnbuebroen, kan høre græsset gro og ulden vokse på fårene, næsten ligesom vi kunne i Lejre. I fire dage var vi klædt som vikinger og levede som vikinger. Vi mærkede alle nornerne spinde vores knuder og lyksalige livstråde undervejs. Nogle hørte endda Heimdals advarende horn og så holdt vi råd og passede ekstra godt på hinanden. Under åben himmel lyttede vi til vindens susen, ildens knitren, køernes brølen, svanernes sang, uglernes tuden, øksehug, nattens snorkepruttesøvn og vores stemmer, der delte livets følelser og prøvelser – Alting … Helt tæt på.

Vi slæbte vand, kærnede smør og lavede mad over bål, vi farvede garn, slyngede bælter, smedede jern og hørte fortællinger fra den ældgamle, nordiske mytologi. Vi kom til at føle og forstå rigtig mange ting, bl.a. at ugens navne stadig stammer fra dengang helt tilbage i vikingetiden – kan du huske ugedagenes gudenavne? Kan du huske, at lørdag er vaskedag? Vi håber i hvert fald, at I alle har fået venlige og varme bade, måltider, drikke, senge og arme at kramme og komme hjem i! For det fortjener I! Tak for en meget stor og vild oplevelse! I er Fantastiske!
Se blot på alle de mange billeder fra vikingelejren i denne uges nyhedsbrev.

I Næste Uge har vi tre helt almindelige dage med morgenbånd, fast mandag, tirsdags skema og projektdag onsdag, som skal handle om os selv som vikinger i fastholdelse og refleksion af lejrskolen. Torsdag og fredag skal vi lærere holde pædagogiske dage og er væk fra skolen. Nogle af jeres forældre overtager derfor undervisningen begge dage.

Og kære venner – så er tiden kommet til en velfortjent efterårsferie 🙂 Næste nyhedsbrev kommer sidste weekenden i ferien, vi ønsker Jer derfor allerede nu – God efterårsferie!

Torsdag – Efterårsværksteder

Efter morgensamling på torsdag starter dagen med fælles vandretur med indsamling af efterårets farver og frugt. Vi holder herefter åbne værksteder, hvor vi skal udsmykke skolen med kastanjer, løvfaldsranker, græskarlygter og drømmefangere. Dagen slutter kl. 13.15 for alle.

Fredag – Skolernes motionsdag
Info for dagen følger i næste uge.

Legeriet
Helle, vores tidligere pædagog, vil være i Legeriet mandag og fredag.
Hanne, vores tidligere lærer, vil være i Legeriet tirsdag og onsdag.

Vi Glæder os til at se jer igen på Månedag!

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen