3. oktober 2017
22. oktober 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Årstiden bliver langsomt en anden, træernes blade skifter farve og helt ude fra universet og ind til cellerne i vores krop er alting i bevægelse og forandrer sig. På vores skole fx afspadserede Kaspar hele sidste uge og er også væk i næste uge. Gunnar har været med os i stedet for Kaspar og Tobi, som rejste afsted i onsdags. Samme dag kom Nene tilbage og Neil kom på besøg. Neil fortalte os om hans fantastiske sejltur på 6000 km. helt op til Arktis i en åben jolle. Andre ting forandrede sig også på skolen i løbet af ugen – uro blev til ro – inden i os og rundt om os. Sammen forandrede vi uroen og oplevede, at når vi er urolige, kan vi selv hjælpe til og gøre os umage, så det bliver dejligt at være i vores egen krop og i skolestuerne sammen. Kan du huske, hvad du selv skrev eller tegnede? Eller hvad nogle af de andre sagde? Om det at finde ro.

Nyhedsbrev Uge 41 2017 0
Nyhedsbrev Uge 41 2017 01

I Sidste Uge arbejdede danskholdet (Kongeørne/Ulve) med opdagende skrivning i forhold til projekt. Vi har med ord og billeder beskrevet vores huse og haver. Vi har brugt vores fantasi og skabt de mennesker og væsner der bor i husene. Vi har læst Orla Frøsnapper færdig og fortsætter med Ole Lund Kirkegaard – nu med Lille Virgil. Vi har også hørt fabler og tegnet Ulven i fåreklæder og Ræven der snød kragen. I Næste Uge får vi besøg af Katrine Gro, naturvejleder, i projekt. Vi skal høre om og undersøge, hvordan dyrene bor og hvordan deres huse ser ud. – Husk! At have godt, varmt udendørs tøj og sko med.

Matematikholdet (Ulve/Skrivere) har fået nye matematikbøger, som blev taget vel imod. Fordelen med de nye bøger er, at opgaverne holder sig til et emne ad gangen og ikke som i den gamle, der flagrer for meget rundt i det. Desuden er de fleste af opgaverne selvrettende, hvilket er godt til vores differentierede, konsulterende undervisning. I projekt arbejder vi videre med modellen af den kommende skole i Stege. Tingene begynder at tage form og vi fortsætter i næste uge. Det betyder, at vi først afrunder og vidensdeler vores arkitekturprojekt, når vi er færdige efter efterårsferien.

I Næste Uge kommer Gunnar fortsat og hjælper i morgenmatematik, ovnbyggernes værksted og projekttimer. Kaspars engelsk- og Tobis tyskhold skal have Pam som lærer. Hun bor på Møn og spiller musik sammen med Bibi. Pam er tidligere lærer og hun glæder sig til at undervise i engelsk igen.

Bogbus torsdag
På torsdag har du mulighed for at finde en rigtig god bog at læse i efterårsferien! For bogbussen kommer på besøg. Husk at medbringe lånerkort og bøger til aflevering.

Efterårsferie
Det bliver godt for os at ånde ud efter de mange ugers skoleliv, når efterårsferien starter på fredag. Næste nyhedsbrev kommer i weekenden, inden vi starter igen.
Vi ønsker Jer alle en hjertens god efterårsferie!

Og før den – en god weekend og et glædeligt gensyn på mandag.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen