7. oktober 2019
27. oktober 2019

Håber I nyder efterårsferien!
Og har hygget med familien omkring sommerens sidste høst.
Vi kan se på træernes blade, der skifter farve og falder døde til jorden, at kloden nu drejer væk fra solen og vi får vinter- og mørketid.
Det betyder at idrætstimerne fra nu af rykker inden døre til flexhallen.
I skemaet flyttes skolemødet til mandag og idræt til fredag.
Hvad det ændrer for hver enkelt klan, kan I se i vedhæftede periodeskema.

I Første Uge starter vi med hele to busture, for udover flexhal fredag, skal vi også på tur til Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Torsdag på Vikingeskibsmuseet
På torsdag skal vi på oplevelsestur til Roskilde, hvor vi skal se vikingeskibe og den store Domkirke, der markerer brydningstiden ml. asatro og kristendom.
Vi bliver hentet i bus på skolen kl. 8.50 – I skal derfor sørge for at møde mindst 20 min. før alm, skoletid – kl. 8.40, så I er klar og med i bussen, når den kører.
Forventet hjemkomst på skolen kl. 16.00.
Medbring: Drikkedunk, stor madpakke – og regntøj hvis det regner.

Fredag i Mønshallen
Fremover, i vinterhalvåret, bliver vi hentet af en bus kl. 12.15, der kører os fra skolen til Mønshallen. Her skal vi klæde om og udføre alle mulige former for idræt, til skolebussen kører os hjem igen kl. 14.10. Du kan fortsætte hjem i bussen, hvis du er skolebusbarn, eller stå af på skolen kl. ca. 14.20. På skolen er der Legeri og eftermiddagsmad. Det er også muligt at blive hentet ved flexhallen kl. 14.00.
Medbring Idrætstøj, håndklæde og drikkedunk.

Skole – hjem samtaler
Vi har sendt doodle ud til alle vedr. skole- hjemsamtaler – og det går rigtig fint med tilmeldingerne. Samtalerne er med børn, men hvis I eller lærerne ønsker lidt samtaletid uden børn, afstemmer vi det i starten af samtalen. Samtalen er til kort faglig briefing. Forbered jer derfor godt forinden ift. emner I i øvrigt må have på hjerte.

Øst skifter morgenbånd fra matematik til dansk. Vi skal arbejde i danskbøger og lære nogle flere bogstaver. Det første er bogstavet M.
Syd skifter til matematik i morgenbånd.
Øst/Syd skal arbejde med motorik i idræt. Vi skal kravle, rulle, føle, balancere, slå koldbøtter og lave afsæt. Vi arbejder over den samme bane nogle gange, men på forskellig vis.
Vest fortsætter med at have dansk i morgenbånd. I projekt skal vi forberede os på turen til Vikingeskibsmuseet og arbejde med brydningstiden mellem de to føromtalte religioner. Hvilke? Vi skal også se på runer og vikingemønstre.
Nord fortsætter med at have matematik i morgenbånd. Vi skal arbejde i individuelle matematikbøger. Yogatimen er fremover rykket fra tirsdag til mandag kl. 14.08 – 15.00. Husk cykel og hjelm til tirsdagsband på højskolen i Stege.

Pædagogiske dage
Inden efterårsferien havde vi lærere nogle rigtig gode planlægningsdage, mens I børn til gengæld havde fornøjelsen af forældredage.
Her følger lidt ord fra forældre og billeder fra dagene og resten af ugen, der, som I kan se på billederne, også bød på masser af lerpudseri på førstesal.

TUSIND TAK KÆRE ILD- OG JORDFORÆLDRE!

Forårsværksteder med forældre fra Ild
Vi havde en rigtig fin dag med efterårsværksteder, hvor vi skar græskar og syslede med kastanjer og efterårspynt.

Motionsdag med forældre fra Jord
På en regnfuld og grå motionsdag løb og gik vi alle omkring bassinerne. Faktisk nåede hele skolen op på 101,34 km i alt! Vi kunne vælge imellem forskellige ruter og tjekke ind ved pit-stop efter hver afsluttet rute. Der blev svedt for at nå det personlige mål, mens andre nød at slentre og sludre med de nye voksne. Og så var der et par stykker af de store, som på en eller anden måde gik vild i det store naturområde, men heldigvis fandt de sikkert tilbage til flokken igen 🙂
Efter motionsdagen blev der hygget på skolen med bl.a. tegning, foldning af gigantiske papirkopper, lidt dans og et tiltrængt måltid mad. Vi afsluttede dagen med overrækning af diplomer og feriesangen. Det var en rigtig fin dag og nemt at være forældre-vikarer!

Vi Glæder os til en ny periode og til at se jer allesammen igen på mandag!

Bedste hilsner fra os voksne på skolen