8. oktober 2017
29. oktober 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Håber I har en rigtig dejlig efterårsferie!

Ugen inden vi tog på ferie, arbejdede vi med vores projekt om arkitektur.
Kongeørne/Ulve havde besøg af Katrine, der fortalte om forskellige dyrs boliger. Vi fandt insekter i både fugtige og tørre huse og vi lærte om rævens grav med de mange gange. Kan du huske, selvom der er gået en hel efterårsferie, hvad den også hedder, rævens grav, og hvorfor den er så lille? Eller hvor det er, sneglen går i hi?
Vi høstede japansk pileurt, der er hule i stænglen, og bandt dem til insekthoteller for vilde bisoloister og vi flettede edderkoppespind på lange pinde stukket i kastanjer.

Ulve/skrivere har snart færdiggjort de store, arkitektoniske landskabsplader med modeller af huse, vegetation, haver og biotoper. Vi sluttede ugen af med at fastholde vores viden om arkitektur og få overblik over, hvordan vi skal afslutte efter ferien. Vi gjorde til sidst skolen rent i fællesskab og blev rigt belønnet i haven med hyggelig ferieafslutning, bål, skønt vejr, dejlig varm kakao med flødeskum og boller, som Helle havde bagt til os.

Vi fortsætter alle efter ferien som før ferien. Dvs. dansk, matematik og projekt er det samme. Gunnar kommer fortsat for Kaspar i matematik, ovnbyggeværksted og arkitektur. Og Katrine kommer i projekttimer med Kongeørne/Ulve, der skal have udeskole – HUSK gummistøvler og udetøj! – Vi skal bl.a. arbejde med æbler og lave knivbevis. Hvis du har en snittekniv, må du gerne tage den med onsdag og torsdag.

Bogbus, lånerkort og sygesikring
Bogbussen var også forbi i ugen inden ferien og mange af jer låner bøger på skolens lånerkort. Vi vil gerne have, at I selv har lånerkort med og beder om, at I får lavet et sådan inden bogbussen kommer igen om tre uger. Det gør I ved f.x. at tage en hyggetur på biblioteket i åbningstiden og udfylde en seddel, der kan byttes til et kort. Hvis I glemmer lånerkortet, når bogbussen kommer, kan I låne alligevel, ved at skolen har kopi af jeres sygesikringsbevis. Vi vil derfor også bede om, at I hurtigst muligt afleverer en kopi af jeres sygesikringskort på kontoret. Hvilket i øvrigt også er vigtigt, at skolen har, i andre tilfælde.

Vi Glæder os til at se jer på mandag!

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen

Nyhedsbrev Uge 43 2017 01
Nyhedsbrev Uge 43 2017 04