19. oktober 2018
3. november 2018

Vi mærker nu for alvor konsekvensen af alt det nye – en slags skilsmisse. Et ord, der kommer af oldnordisk missa og betyder; ‘savn, tab’. På dansk: at miste.
Vi mærker at Nord og Vest er væk fra skolen og at det kan være lidt sorgfuldt at være skilt. Heldigvis er det ikke det, vi i virkeligheden er – skilt. Vi er i virkeligheden det, der hedder separeret. For vi forenes jo glædeligt nok i fællesskab igen, når den nye skolebygning forhåbentlig snart er færdig.

I de eventyr Øst og Syd arbejder med, er det på samme vis altid sådan, at det gode, glade liv derhjemme bliver forstyrret af et; Men! – og så sker der noget … ? Noget, der giver et benspænd og tvinger en til at forlade sit trygge hjem, tage ud i verden og møde det der ‘noget’ i form af uforløste vanskeligheder, modtage hjælp og visdom, kæmpe og til sidst vende befriet og sejrrig hjem med prinsen/prinsessen og det halve kongerige. Alle eventyr slutter med forening, fest eller – Hugo, endnu bedre – et Bryllup selvfølgelig .

Vi er i gang med begyndelsen: Der var engang, hvor alt var godt, smukt og dejligt, ingen fare på færde, alle var gode venner, mætte, raske og lykkelige … ! Vi fantaserer og finder på vores eget eventyr, mens vi lærer om eventyrfigurerne og -reglerne. Vi har lyttet til og arbejdet med fortællingen Jack og døden og dramatiseret det for fem unge studerende, der var på besøg fra Eriksminde efterskole. Prøv og kig ud af vinduet og fortæl den voksne, du læser med, hvad man også kalder denne årstid – mere end bare efterår? I håndarbejde filter vi vores egne eventyrfigurer. Vi har lært om nålefilt, om nålefiltens muligheder og hvordan vi gør, uden at vi stikker os selv. Nålen er nemlig rigtig spids og har modhager på. Vi har også lavet rekvisitter til kuffertteatret med træ, pap og andre naturmaterialer. Vi fortsætter eventyret med flere fortællinger, fantasi og filt i næste uge.

Øst arbejder med vokalstribe og udklippede konsonanter og er i gang med at danne ord i dansk. Vi har lavet/leget andre lyderingsøvelser og sunget en ny vokalsang. Vi har nået vokalen a i bogstavmappen. Den nye vokalsang lyder som følger: A – E – I – der fløj en lille bi. O – U – Y – den fløj til Humleby. Æ – Ø – Å – der ku` den honning få…

Syd har arbejdet i individuelle matematikbøger. Vi har leget “bum-leg” med to-tabellen. Vi har leget “plusser-smæk” med fluesmækker. Vi har også været i haven og grave kartofler op og lagt i kule.

Vest er i fuld sving på filmfabrikken. Toiletbesøg, jungledrama, rumskibe og hunde bliver til lydhistorier. Steges indbyggere bliver interviewet, filmstjerner udspurgt og instruktørens livret bringes for dagens lys. Vi har nu et teknikkerhold med styr på lydens univers, et klippeteam med udpræget sans for den finurlige sammenhæng, et par skrappe journalister med skarpe kanter og så naturligvis den uafhængige og uundgåelige energiudladning – Girls Rule the World, der afklarer og opsøger Mennesket bag Jobbet! Dette er ikke Sound of Music… dette er Sound of Magic!

Nord har i denne uge været på Filmfabrikken. Vi har været delt i grupper og har i disse kommet med forslag til, hvad vores kommende film skal handle om. Uden at røbe noget om handlingen, landede vi på “Game Over” – en dramatisk film over temaet computerspil. Vi har hver fået en eller flere funktioner i produktionen, har filmet både på filmfabrikken og i et computerkælderrum i Mønshallerne. Det bliver en film med lækre detaljer……!

ALLE BØRN SKAL HAVE MADPAKKER MED FULD TID FORTSAT
… skifter – engang ud i fremtiden.

Husk også at få regntøj og gummistøvler med, så det er muligt at komme ud og få luft, selvom det regner.

FREDAGSRENGØRING
Det er med glæde, at vi nu langt om længe, efter flere ugers hårdt koncentreret arbejde, kan meddele, at den forvarslede rengøringsliste, hvor forældre kan skrive sig på fredagsrengøring, bliver hængt op i entréen næste uge. Skynd jer at skrive jer på to fredage i løbet af året, så I får lige de fredage, I drømmer om. Hvad I skal gøre rent, får I besked om ved mundtlig overlevering på dagen eller ved at kigge på den blå tavle i køkkenet, hvor det vil stå til jer skrevet på skrift.

Go Weekend!

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen
Hanne, Sarah, Kaspar, Jens, Tina, Thomas og Helle