22. oktober 2017
5. november 2017

Kæreste børn og voksne på Skolen for Livet

I vores morgensamlinger undrer vi os ofte over, hvordan verden ser ud og hænger sammen. I sidste Uge så vi fx., at når vand bevæger sig, ligner det, at vandets molekyler danser. Molekylerne holder hele tiden sammen og bevæger sig med hinanden. Hvis vandmolekylerne brydes, er der straks andre molekyler, der rækker deres molekylehænder frem og forbinder sig som nye dansepartnere. Anderledes er det, hvis vandet fryser til is, så stivner alle molekylerne og bliver til lange paradekæder, ude af stand til at bevæge og forbinde sig med hinanden.

Og hvis en vanddråbe får opvaskemiddel i sig, kan du så huske, hvad der sker?

I sidste Uge arbejdede Kongeørne/Ulve med Katrine i to dage. Onsdag fik vi knivbevis, som vi i den grad havde fortjent, efter at have øvet og lært om knivregler og om knivsæggen, skæftet, ryggen og skeden. Efterfølgende afbarkede vi lindegrene og brændte dem til træ-tegnekul i en metalbøtte over et flot bål, som wwooferne møjsommeligt havde lavet. Da kullene var klar, tegnede og designede vi vores drømmehuse med kullet.

Torsdag var i æblets tegn. Vi hørte fortællingen om Pomona, den romerske gudinde og Idun fra den nordiske mytologi med hendes gyldne æbler. Vi lærte, at æblesorter skal podes, for at det kan blive det samme træ, som den sort æbletræet er fra og ikke sås med æblekerner. Hvis man sår kernerne, bliver det et helt nyt slags æbletræ. Vi såede en æblekerne hver og nogle døbte på forhånd, hvad deres æblesort skal hedde. Vi kom ind på, hvad det betyder at så og plante. På arveanlæg mennesker imellem, hvad arver vi fra vores forældre og forfædre? Det kan være øjenfarve, hårfarve, måde at sidde på, kløft i hagen, stemme, storetå og væremåde …. En havde fx. arvet en kat fra sin far. Vi lavede også smukke æbletryk og bogkort med æbler høstet ved Katrines barndomshjem i Skælskør. I Skælskør står der en statue i et stort springvand af selveste Pomona fra historien.

Fredag fremlagde og vidensdelte vi vores arkitekturprojekt for hinanden. Matematikholdet (Ulve/Skrivere) fremviste den store landskabsmodel, fortalte om tanker og bevæggrunde for husene og deres placering i landskabet. Vi viste vores film og delte vores drømme om fremtidens skole. Et imponerende arbejde! Og en rørende opdagesesrejse i hvordan fantasi, drømme og tanker kan blive til virkelighed, hvis vi manifesterer dem i handling.

Danskholdet (Ulve/Kongeørne) har arbejdet med arkitekten og kunstneren Hundertwasser. Vi fortalte om hans fem skind, om vinduesret, træerne ud ad vinduerne og vi fremviste vores flade og rumlige billeder og fantasifulde værker.

I vores næste projekt skal vi arbejde med infrastruktur, sammenhængskraft og kredsløb. Men inden vi starter, skal vi have en puste ud uge, hvor vi bl.a. skal bytte dansk/matematikhold, høre om Allehelgen, arbejde i haven, løfte sløret for indhold af næste projekt og byde Michael, der starter som vikar på mandag, hjertelig velkommen.

Morgensang
Vi oplever en del tumult omkring morgensang for tiden, med børn der kommer for sent. Det er forstyrrende at døren går op og i under morgensang og vi vil bede om – For det første, at I selvfølgelig møder til tiden og er klar i salen kl. 9.00. – For det andet, at hvis I kommer for sent, så vent udenfor, til I kan høre, at vi er færdige med at synge og kom så stille ind imellem sang og samling.

LUS
Vi har endnu engang tilfælde af små, kravlende kryb i menneskehår.
Altså – Der er stadig lus i blandt os! Den eneste måde, vi kan få bugt med plagen, er, at gøre en fælles indsats. Alle bedes derfor møde kæmmet og lusefri i skole på mandag.

TirsdagsLegeri og fredagsrengøring
Der hænger en seddel i entreen, hvor I forældre kan skrive jer på tirsdagslegeri. Vi takker for jeres bidrag, også med rengøring!
Qua vores fælles indsats – wwoofernes daglige store arbejde, lærernes, børns og forældres fredagsrengøring – har vi, Jubii, en dejlig ren skole. Det er desuden forældre og børns ansvar at holde orden på egen plads og i garderoben. Husk også at kigge i Glemtpaladset, om der hænger/ligger nogle af dine ting.

Bedste hilsner fra os voksne på skolen