30. oktober 2016
13. november 2016

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

I Sidste Uge startede vi med at finde ud af dette samsurium af Halloween, Allesjæle og Allehelgen. Hvad er det vi fejrer? Vi har skåret græskarlygter og hørt fortællingen den hvide gase – en Irsk Allehelgenslegende. Både Jens, Monica og Marie blev budt velkomne i denne uge og vi har danset og sunget til Monikas herlige toner, spillet musik, sunget kor, mediteret, haft skolemøde og lavet yoga.

Store og mellemklan er fordybet i individuelle dansk- og matematikbøger og i sprogtimerne har vi hørt historie, lavet memory games og udvidet vores ordforråd med billeder, flash cards og talt om wwoofing (willing workers on organic farms). Filmprojektet er godt i gang med storyboard, dvs. historien skal tegnes før den bliver filmet. I fredags vandrede vi i stille regn blandt løvfaldets smukke farver og levende og døde ænder, mens Katrine fortalte om fuglenes liv og adfærd.
Alle sluttede ugen af med indblik i krudt og kugler, jagtgevær, lokkekald og andemad.

Til skolemødet fandt Storm en god løsning på problematikken omkring uro og tissetrængende forstyrrelser gennem undervisningslokaler. Vi har derfor flyttet lille klan fra mellemrummet til det fineste lokale i den anden ende af huset. En løsning der forhåbentlig nu tillader fri adgang for alle til toilet og køkken.

Lille klan har arbejdet med kroppen, knogler og fordøjelsessystem og lavet skeletter af pil. Vi har hørt historien Orm får en ven og tegnet i livsbøger. Vi har lært Marie og Jens bedre at kende, haft matematik, sunget sange, hørt Aben Osvald og Rødhætte og arbejdet med rimord. Vi har også løbet, leget, trommet og spillet hockey sammen.

I næste uge skal vi arbejde med vokalen A og det skal gøres på alle mulige måder. Vi skal bruge vores krop, på ordjagt i haven, bruge kastanjer og arbejde med opgaver. Derfor håber vi, at I vil være med i A-legen og tage en ting med der starter med A.

I Næste Uge er kor rykket til mandag og skolemødet til torsdag. Mandag efter kor har store og mellem klan valgfrie værksteder der består af: band, sy/strik, byg/have og keramik. Fredag fordyber vi os i dansk og matematik og skal atter hjælpes ad med rengøring inden weekenden.

• Det er en succes med egne blyanter og viskelædere så Husk penalhuse 🙂
• Husk også computere og telefoner (inkl. kabler til overførsel af film) til filmværksted.
• Det er vigtigt at alle har tøj med så de kan være ude. Varmt tøj, fodtøj, huer og vanter er nødvendigt.
• D. 12 november har vi skolelørdag kl. 10.00 – 13.00. Vi mødes på shelterpladsen i Slotshaven på Møn sammen med naturvejleder Katrine Gro. Kontakt Kaspar for spørgsmål. Vi sørger for lidt varmt til hals og mave.

Go weekend og bedste hilsner fra os voksne på skolen