29. oktober 2017
12. november 2017

Arbejdede med at gøre vores store have vinterklar

Kæreste børn og voksne på Skolen for Livet

I Sidste Uge havde vi en slags mellemuge, hvor vi lavede noget andet imellem to projekter. Vi hørte fortælling om Allehelgensånden, høstede majs og frø, plantede masser af hvidløg, kørte kompost og arbejdede med at gøre vores store have vinterklar. Vi hørte også om vores nye projekt, der skal handle om infrastruktur og transport. Vi så en masse billeder af forskellige former for transport og snakkede om hvem og hvad, der bliver transporteret og hvorfor? Vi så, hvor mange fly der fløj i luften lige på det tidspunkt, hvor Jens undersøgte det og vi prøvede at regne ud, hvor mange mennesker der ofte hænger der højt oppe i luften på samme tid. kan du huske det?

– Ca. 1.800.000.

Vi hørte også om regnorme og hvordan de gavner nedsivningen af vand i jorden med deres net af dybe gange. Og hvordan de omdanner løvfald og kompost til jord, når det transporteres gennem deres regnorme krop. Vi har alle transportsystemer inde i vores kroppe. Og uden på vores kroppe transporterer vi både lyd, billeder og beskeder til hinanden – præcis som det her brev du sidder og læser lige nu. I gamle dage havde mennesker helt anderledes transportmidler og systemer end vi har i dag og Alt det, skal vi høre, læse og undersøge meget mere om i de kommende uger.

Bogbus

På torsdag kommer bogbussen ml. kl. 10.30 – 11.30. Husk dit lånerkort og de bøger du lånte sidste gang. Sørg altid for at have en bog at læse i – du må gerne låne flere bøger. Ud over det vi læser i skolen, så læs også gerne en hel masse derhjemme.

Er du ved at lære at læse, så prøv at øve dig på at læse lidt med dine forældre hver dag.

(Vi mangler stadig kopier af sygesikringsbeviser)

Pædagogiske dage
Vi lærere holder pædagogiske dage d. 16. og 17. November. I forældre må meget gerne skrive jer på sedlen i entreen eller give besked på nummer 42445766, hvis I kan hjælpe.

Det gælder både skole- og Legeritid – Herligt, hvis du kan fx en af delene.
Er I ikke forældre nok, forsøger vi at skaffe gæstelærere, der kan varetage undervisningen sammen med wwoofere og jer.

Skole/hjem samtaler
Vi holder skole/hjem samtaler i disse uger. Husk at skrive jer på de sidste tider næste onsdag og torsdag, hvis I mangler en tid. Dejligt at se jer, der var til samtale i sidste uge! Vi glæder os til at se jer, der kommer i næste uge!

Genbrugsstation

Vores genbrugsstation på skolen er fyldt op og det er tid til tømning. Er der nogle forældre, der vil hjælpe wwooferne med at køre trailer og affald over på omlasteren?

Skema
For overblik får I her under nyhedsbrevet ugestrukturen i fast skema.
Vi er delt i to klaner, en ældre/store og yngre/lille, som hver har to lærere.
Hver klan arbejder sammen, men bliver ofte også delt i yderligere to små hold.
Hvor klanerne har forskellige timer er det markeret med en stiplet linje mellem fagene.

Tirsdag har lille klan således; rytmik og fortælling. Store klan: sprog og musik.
Dansk og matematik ruller i tre ugers skift mellem de to klaner og mandagens valgfrie værksteder skifter, som projekttimerne, på indholdsplan i løbet af skoleåret.

Go weekend!
Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen

Skema

9:00- ca. 9:15