5. november 2017
19. november 2017

Så er vi i gang med projektet ”Infrastruktur”. Vi er delt i tre forskellige hold – store, mellem og små. I den forløbne uge har vi fået forskellige indspark til det nye projekt, der bredt drejer sig om transport og kredsløb, som binder verden sammen. Vi har fx hørt om Darwins 5 års ekspedition med HMS Beagle, som sejlede hele vejen rundt om Jorden for ca 200 år siden. I næste uge skal vi høre om en anden opdagelsesrejsende.

De helt små børn har lavet ”dåsofoner” – to dåser, forbundet med snor. Vi har så talt til hinanden vha dette medie. Det viser sig, at det faktisk kan lade sig gøre. Vi har lavet forsøg med forskellige snore, forskellige længder og forskellige dåsestørrelser. Resultatet af undersøgelserne er, at almindelige dåser (fx hakkede tomater) forbundet med godt gammeldags sisalreb virker bedst.

Projekttimerne for mellemholdet har indeholdt teori og praksis om regnorme og tusindben, der er nogen af de vigtigste nedbrydere af organisk materiale og stof, der indgår i videre kredsløb i planterne. Forsøg med nedbrydning af forskellige blade følges resten af projektperioden. Næste uge starter vi en projektmappe og vi begynder at spore os videre ind på indholdet transport/kredsløb.

De store har brainstormet over emnet. Hvad handler infrastruktur om og hvad kan vi hver især fordybe os i? Vi har lavet tankekort og øvet os i at angribe undersøgelser ved at vække vores nysgerrighed og stille spørgsmål til specifikke emner. Vi har undersøgt, hvad ordet struktur betyder? Hvor i livet og hverdagen møder vi strukturer? Vi har fundet synonymer til ordet og malet et frøs bestemmelse – hvad blev dit frø til? – For at forstå systemers fastlagte opbygning, gentagelser og organisering. I næste Uge fortsætter vi med vores egne undersøgelser.

Ud over projekttimer følger her et lille indblik i nogen af ugens andre timer:

Danskholdet arbejder med dagens digt og i egne bøger. Matematik arbejder i mat. bogen og har lavet quizzer omkring matematik. I bevægelsestimerne har Kaspar yoga og styrketræning og Michael og Helle har haft lege på programmet, men starter altid med en god gang opvarmning. Filmholdet drøner rundt i mærkelige kostumer og ser altid lidt sjove og hemmelighedsfulde ud. I keramik har vi fyldt ovnen med vores værker, der snart skal brændes første gang. I træværkstedet har vi snittet vores egen personlige snobrødspind og i ovnbyggeværksted har vi bygget små ovne og tørret vores store ovn med ild.

Mandag i næste Uge skal ovnbyggeholdet på træplantningstur til den nye skole. Sørg for at have gummirøjser og varmt tøj med.
Torsdag og fredag skal vi lærere holde pæd. dage og vil ikke være på skolen. Til gengæld kommer Michael, Gunnar og en flok forældre. Vi fortæller jer inden dagene, hvad I skal lave.
Fredag har I skolefri efter frokost.

Bogbussen var forbi – Husk at aflevere jeres bøger til tiden, få lavet lånerkort og aflevere kopi af jeres sygesikring på kontoret.

Rigtig God weekend til jer alle.
Bedste Hilsner fra os lærere på skolen.

Hej forældre til børn på Skolen for Livet

Jeg hedder Michael, og er startet som vikar på den her dejlige skole.
Min baggrund er lærer og naturvejleder, har bla. været ansat på Samsø friskole og været naturvejleder i zoo og på naturskole. For nylig har jeg afsluttet en sæson Haver til Maver, på Lilliendal skolehave, hvor jeg har stået for undervisning i natur, skolehave og udekøkken. Du kan se nærmere om det på www.havertilmaver.dk Det er en utrolig positiv oplevelse at undervise Jeres børn, der er lydhøre og nysgerrige. Man kan mærke, at de gerne vil undervisningen. En anden ting jeg har lagt mærke til er, at de bruger et meget pænt sprog….også indbyrdes, så det er en fornøjelse at være lærer i dette. Jeg glæder mig til de næste uger med herlige unger og spændende undervisning.

Mange hilsner og God Weekend

Kære Forældre

Hr. Knolds Kludderklumme

Hvor jeg glæder mig … endelig igen. Pædagogiske dage…
Har I hørt, vi skal lave popcorn på bål, lege dåseskjul (med dåsevarmer), tegne drager og dæmoner, høre om regnorme og deres ganske hovedløse forhold til muldvarpen, se vores allesammens kære bro, kongen og to folk der mødes på midten, spise hjemmebagt grovbrød med peanutbutter og æblesyltetøj, få svar på magien bag computerens kommunikative infrastruktur og naturligvis hænge ud i træværkstedet? Er der noget bedre end pædagogiske dage?
Det er jo efteruddannelse med mening, kursus med humor, aktivering under frihed, ansættelse uden ansvar, skolen for livet.
Kommer du?
Så skriv dig på sedlen i entréen eller giv besked på tlf. 4244 5766.

KH
Hr. Knold

Nyt fra Bestyrelsen
Helena (Arthurmor), som er arkitekt, arbejder tæt sammen med byggeudvalget. Hun har talt med børnene og vil i den kommende tid også holde møde med lærerne, wwooferne og forældre, så alle bliver inddraget i processen omkring den nye skole.

Bedste Hilsner fra bestyrelsen

Nyhedsbrev Uge 46 2017 01