11. november 2018
24. november 2018

Tak for en dejlig uge, hvor vi bl.a. har undret os over, hvad der mon sker efter døden og snakket om, hvad vi selv kender til den. Det har også været en uge fuld af samvær med jer forældre og det fortsætter et par uger endnu – dejligt! Det glæder vi os over.

Øst har matematik i morgenbånd. Vi synger tællesange og arbejder i vores bøger. Vi har også været med Kaspar i haven, hvor vi plukkede grønne tomater og smagte på grøntsager og urter.

I Syd har vi haft en god uge med dansk i morgenbånd. Vi øver de 120 ord, læsning og til sidst selvvalgt arbejde. Vi arbejder i et lille ”hæfte” med små udfyldningshistorier. De ord, der skal fyldes ind, er de 120 ord. Da disse ord skal læres som ordbilleder, er hullerne tomme kasser, hvor kasserne har plads til enten bogstaver, der står på linjerne eller bogstaver, der går enten over eller under linjerne – forestil jer fire kasser, hvor den første og sidste er små firkanter og de to midterste to høje kasser = ikke – Prøv lige at vise den, du læser med, hvordan vi gør. På denne måde træner vi ord som billeder. Når vi læser, øver vi os enten med en makker eller alene.

SydØst: I denne uge har vi afsluttet vores projekt fortællekuffert. Vi fortalte vores eventyr for hinanden og publikum kom med bud på, hvilke eventyrtræk, der optrådte i eventyrene. Alle har lært: Det magiske 3-tal (fx. 3 prøver), eventyrets komposition (hjemme – ude – hjemme), en hjælper (fx. en gammel kone) og indlednings- og afslutningsremser – Der var engang… og de levede lykkeligt til deres dages ende – eller prøv lige, om du kan huske alle de ting, man kan sige til slut? Fredag skrev, tegnede og snakkede vi om, hvordan det har været at lave fortællekuffert? Alle var enige om, at det har været meget, meget, meget godt eller rigtig, rigtig, rigtig godt – især at filte. I var også enige om, at – gid der var meget mere fri filt og fri fantasi – Herligt! I er så seje og gode til at fortælle os voksne ting, som vi kan lære af. Og hold da op hvor har I filtet og fantaseret. Så meget, at vi nu skal finde ud af, hvad vi skal med vores kufferter og alle de fantastiske remedier og figurer I har lavet?

Stor TAK til Bibi og Hans Jørn for at være idémagere og frivillige hjælpere i dette projekt!! Vi har Alle nydt jeres gode, sprudlende og fantasifulde selskab.

Frie, det er I i hvert fald, når vi synger, danser og trommer i rytmik og BBB. Og fantastisk stille er I, når vi lytter til eventyr. Og I er så gode til at forstå alt muligt mærkeligt fx. om troldmænd, der kun kan ændre prinsessens ydre, men ikke hendes indre natur? Kan du huske, hvem der var den mægtigste i ugens fortælling – Solen, skyen, vinden, bjerget eller rotten?

I Næste Uge skal vi i gang med et nyt projekt, der skal handle om kristendom og etik – hvad betyder mon etik? Vi skal lytte til teksten Moses på Sinaibjerget og De ti bud. Vi skal snakke om, hvad de ti bud betyder, fremføre det bud, vi synes, er det vigtigste og så skal vi lave vores egne ti bud.

Vest. I matematik har vi arbejdet med gange i vores gange-kompendie. Vi har lært en smart finger-gange-metode til de store tal i de små tabeller. Vi har arbejdet med hjørnetal og skrevet en sang om dem på “tingelingelater”. 5 gange 5 er 25, 6 gange 6 er 36. I næste uge skal vi arbejde videre med vores gange-kompendie og vi skal introduceres for tre forskellige gangemetoder til flercifrede tal – og vælge den, vi bedst kan lide. Vi skal synge tabelsangene “gange med sange”.
I fortælletimen har vi hørt Balders død og snakket om, hvad der kan ske, når vi mennesker bliver ofre for et syndefald – fx. misundelse, som Loke blev det.

I Nord læser vi Den nøgne abe i dansk og skriver om Mennesket. Det fortsætter vi med i næste uge.

NordVest er godt i gang med projekt julemarked. Der bages, klippes, broderes og cykler ordnes. Vi er ved at have godt gang i biksen. Næste uge skal vi overveje boder, priser, udgifter, efterspørgsel, udbud og andet godt fra den kapitalistiske godtepose.
I musik synger vi i kor med Jens og øver trommer, percussion, fløjte, sang og samspil med Bibi og Tina.

I mad og have har vi gravet kartofler op og lavet “æbleskiver” over bål i heldagsregn – godt klaret! Vi skal alle huske at have gummistøvler med, da vi fortsat skal i haven om mandagen. I næste uge har Sarah fri, så der skal vi i haven på engelsk med Kaspar og Rudolfo.

Trivselsmøder
Tak for et godt trivselsmøde i Vest! I de næste uger fortsætter vi med trivselsmøder for Nord mandag og Syd torsdag. Trivselsmødet for Øst er d. 28 november og alle møder starter kl. 18.30 – 21.00. I skal nok beregne ekstra tid, da vi indtil videre ikke har overholdt tidsrammen.

Nanna (Stormmor) starter i praktik på skolen i fire uger fra på tirsdag, Vi ønsker dig hjerteligt velkommen.

Vi Glæder os til at se jer på mandag!

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen
Helle, Jens, Kaspar, Thomas, Hanne, Tina og Sarah