13. november 2016
27. november 2016

Aller kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Man siger at solen går nedenom og hjem i vinterens mørke, men vender fornyet og opstanden tilbage i foråret. Vi mennesker går også nedenom og hjem psykisk eller fysisk og står fornyet op igen – det er en naturlov.
I sidste uge holdt mikrober og virus deres indtogsmarch på skolen og da gik nogle af os nedenom og hjem med sygdom. Det var derfor en uge med stilfærdige morgenstunde, smil og undrende spørgsmål om  –  gad vide hvor mange vi bliver i dag?

Uagtet antallet af børn og voksne blev der på danskholdet øvet stavning, tegnsætning og layout gennem historieskrivning på chromebooks. Og fredag afsluttede vi vores danskperiode med fremvisning og oplæsning af uddrag fra meget fantastiske og forskellige historier med flotte håndgjorte forsider.
Matematikholdet har arbejdet flittigt i individuelle bøger.
Filmværkstedet blev ramt af udfordringer. Mange glemte udstyret derhjemme, Jens blev syg og nogle grupper blev opløst og forvandlet til nye konstellationer.
Alligevel går det godt, alle er i gang og mange kan snart begynde at redigere.
Vi har også øvet bodypercussion, haft yoga, kor, strik/syværksted, hule/ have, bingo og danseundervisning på engelsk og påstartet recearch af engelske madopskrifter til en wwooff-kogebog.
Vi sluttede ugen af med fælles rengøring og åbent hus med masser af besøgende. Tak til jer børn der blev og hjalp med rundvisning og fortælling. I gjorde glædeligt indtryk på gæsterne. Det gjorde vores lille indslag i TV2 øst også –  den forkortede version er set mere end 15.000 gange 🙂 I er for seje!

For tiden har vi et stabilt skema, der ikke efterlader meget til overraskende nyhedsskrivning. I næste Uge er eneste ændring i skemaet, at mellem klan starter på matematik og store på dansk.

Lille Klan har hørt historien om den søde hugorm og lavet æblemost, æblegrød og gnocci. Vi har løbet, hoppet og spillet hinke i bevægelse. Vi har trommet og danset i rytmik og sunget i kor. I matematik har vi spillet dam og skak og lavet geometriske figurer med papir. Vi har haft E- værksted med Marie, hvor vi har brugt blyanter, kastanjer og krop. Til slut har vi sagt held og lykke til Marie, imens vi spiste pebernødder og spillede mus. I næste uge skal vi medbringe ting med lyden iii.

Tirsdag d. 22. er der fermenteringsværksted i Sfo med Julie (Fransiscomor).
Både børn og  forældre er meget velkomne til at være med og lære kunsten at fermentere!

Torsdag d. 24 kl. 14.30 holder vi forlænget skoledag med kor og fortælling i Damsholte kirke.

Disa og skolekoret synger nogle af deres smukke sange til fortællingen Kong Salomons visdomsring. Alle tager afsted efter skole og herligt, hvis I forældre har lyst og mulighed for at samle jer sammen med os i kirken. Afgørende er det i hvert fald, at alle børn er med, da antal i kor har stor betydning for fælles mod og lyd.
Meld derfor afbud til Kaspar med en god grund, hvis du er forhindret.
Vi tager alle afsted fra Sfo’en kl.14 og mangler ca. 4 biler til kørsel. Skriv til Kaspar, hvis du har mulighed for at hjælpe. Vi er tilbage på skolen kl. ca 15.30.

Sidste runde Skole/Hjem samtaler på mandag d. 21.
Husk forældremøde næste mandag d. 28. kl. 18.30.

Vi glæder os til at se jer på mandag.

Hjertensfryd og kærlige hilsner fra os voksne på skolen

bedste hilsener

Kaspar Jørgensen